Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο για διπλωματική επίλυση του Ουκρανικού

Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο για διπλωματική επίλυση του Ουκρανικού

«Καμία σύγκρουση δεν τελειώνει χωρίς πολιτική και διπλωματική λύση», επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sébastien Lecornu

Η Γαλλία, μαζί με τους εταίρους, διερευνά τρόπους για την πολιτική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sébastien Lecornu σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.
«Μαζί με τους συμμάχους μας, εξετάζουμε πιθανές πολιτικές επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Lecornu, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει τις δηλώσεις των ΗΠΑ για την αδυναμία της Ουκρανίας να επιτύχει την επιστροφή ορισμένων εδαφών με στρατιωτικά μέσα.
«Καμία σύγκρουση δεν τελειώνει χωρίς πολιτική και διπλωματική λύση», πρόσθεσε.

Πιέσεις για διαπραγματεύσεις

Ο Lecornu πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron «συζήτησε επί μακρόν» με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση και ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να το κάνει, αλλά μόνο η Ουκρανία θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι όροι και όροι διαπραγματεύσεων είναι αποδεκτοί για αυτήν.
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, δήλωσε ότι η πιθανότητα στρατιωτικής νίκης της Ουκρανίας όσον αφορά την ανάκτηση εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, ήταν «χαμηλή».
Νωρίτερα τον Νοέμβριο,επίσης η Washington Post ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Zoe Biden ζητούσε ιδιωτικά από την ουκρανική ηγεσία να επιδείξει ανοιχτό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Αργότερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέρριψε αυτή την αιτίαση, σημειώνοντας ότι κανείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιέζει τον Volidymyr Zelensky να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και το Κίεβο θα αποφασίσει όσον αφορά την ετοιμότητά του.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης