Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόβουν την ανάσα τα videos από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ.

Κόβουν την ανάσα τα videos από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ.
Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν απάντηση στην επίθεση της 13ης Νοεμβρίου που σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 80 άλλους στη λεωφόρο İstiklal της Κωνσταντινούπολης
Σχετικά Άρθρα

Στις 20 Νοεμβρίου 2022, η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού των Κούρδων της Συρίας (YPG), οι οποίες, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Τουρκία.
Η Τουρκία θεωρεί τους YPG, το κύριο συστατικό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ως προέκταση του PKK.
Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν απάντηση στην επίθεση της 13ης Νοεμβρίου που σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 80 άλλους στη λεωφόρο İstiklal της Κωνσταντινούπολης της Τουρκίας.
Η Άγκυρα κατηγόρησε για την επίθεση το PKK και το YPG, που απέρριψαν αυτές τις κατηγορίες.
«Ήρθε η ώρα του λογαριασμού», έγραψε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών, προσθέτοντας ότι όσοι διέπραξαν τις «προδοτικές επιθέσεις» θα λογοδοτήσουν.
Το υπουργείο είπε ότι χρησιμοποιεί «πλήγματα ακριβείας» για να καταστρέψει «εστίες τρομοκρατών» σε άλλο tweet που συνοδευόταν από βίντεο που δείχνει ένα χτύπημα στόχου.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης