Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο – Η γερμανική δημόσια τηλεόραση συγκρίνει τον Elon Musk με τον… Goebbels

Απίστευτο – Η γερμανική δημόσια τηλεόραση συγκρίνει τον Elon Musk με τον… Goebbels
To ZDF συγκρίνει τις μεθόδους του Musk με εκείνες του υπουργού Προπαγάνδας των Ναζί
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία κριτική στον Elon Musk ασκεί η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, που συγκρίνει τον ιδιοκτήτη του Twitter με τον υπουργό Προπαγάνδας των Ναζί Joseph Goebbels!
Το χιουμοριστικό πρόγραμμα του ZDF, «Heute Show», δημοσίευσε το παρακάτω tweet με το ανάλογο photoshop.
Το Tweet αναφέρει: «Χάρη στον Elon Musk, επιτρέπεται να πείτε οτιδήποτε ξανά στο Twitter! Πλήρης ελευθερία του λόγου! #heuteshow».
Η λεζάντα, της οποίας ο συνδυασμός χρωμάτων και η γραμματοσειρά παραπέμπουν στην προπαγάνδα της ναζιστικής εποχής, γράφει «Θέλετε ένα πλήρες tweet;» Είναι μια νύξη στην ομιλία του Goebbels το 1943 στο Sportspalast του Βερολίνου, στην οποία ο Υπουργός Προπαγάνδας των Ναζί φώναξε περίφημα: «Θέλετε ολοκληρωτικό πόλεμο;» – σε απάντηση στο οποίο το κοινό σηκώθηκε όρθιοι φωνάζοντας «Ναι!» και σηκώνοντας το χέρι στον χιτλερικό χαιρετισμό.
Η εικόνα φόντου φαίνεται να δείχνει μια συγκέντρωση του Ναζιστικού Κόμματος με τις σβάστικες να έχουν αντικατασταθεί από το λογότυπο του πουλιού του Twitter.
Δύο μικρότερες σβάστικες εξακολουθούν να είναι ορατές στην κάτω αριστερή γωνία της εικόνας πλήρους μεγέθους.


Το ένοχο παρελθόν

Πάντως αφήνοντας κατά μέρος την προκλητική αυτή σύγκριση, η ιστορία υπενθυμίζει πως κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιδρυτικός διευθυντής του ZDF, Karl Holzamer, υπηρέτησε ο ίδιος σε μια από τις μονάδες προπαγάνδας που κανένας άλλος από το υπουργείο Προπαγάνδας υπό τον Goebbels.
Ο Holzamer υπηρέτησε σε μια μονάδα προπαγάνδας της Luftwaffe ή της γερμανικής αεροπορίας.
Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο του 2012 με τίτλο «Goebbels's Soldiers» στη γερμανική καθημερινή εφημερίδα Die Frankfurter Rundschau, ο Holzamer ήταν ενσωματωμένος στη Luftwaffe κατά τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου τον Απρίλιο του 1941 και ήταν «ο πρώτος» που έκανε αναφορά για τη γερμανική κατάκτηση της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης