Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να πατήσει το…«κουμπί» ο Kim που αποκαλύπτει για πρώτη φορά την κόρη του

Έτοιμος να πατήσει το…«κουμπί» ο Kim που αποκαλύπτει για πρώτη φορά την κόρη του
Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, ο Kim επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ατομική βόμβα σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της χώρας του

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong un επέβλεψε την εκτόξευση του τελευταίου του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου συνοδευόμενος από την κόρη του, η ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε έτσι για πρώτη φορά στον κόσμο, σε ένα μήνυμα που δημοσιοποίησε στις 19/11/2022 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, ο Kim επιβεβαίωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει ατομική βόμβα σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της χώρας του, μετά την εκτόξευση του Hwasong-17 «με επιτυχία», σύμφωνα με το KCNA.
«Αυτή η δοκιμή απέδειξε ξεκάθαρα την αξιοπιστία του νέου συστήματος μεγάλων στρατηγικών εξοπλισμών», σχολίασε το κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Σε επιφυλακή ο ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι θα συγκληθεί τη Δευτέρα (21/11/2022) προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση.
Καλώντας το ΣΑ του ΟΗΕ να «απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο», η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε μια επικίνδυνη, παράνομη και ανεύθυνη ενέργεια».
Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, το KCNA, μοναδική πηγή πληροφόρησης με προέλευση την Πιονγκγιάνγκ, αναφέρθηκε στην οικογένεια του Kim Jong un, υπογραμμίζοντας πως ο ηγέτης μετέβη στο σημείο της εκτόξευσης συνοδευόμενος από την «αγαπημένη σύζυγο και την κόρη του».

Η κόρη του Kim

Ο Kim εμφανίστηκε δίπλα σε ένα νεαρό κορίτσι η ηλικία και το όνομα της οποίας δεν διευκρινίστηκαν, που φορούσε ένα λευκό πουπουλένιο μπουφάν και κόκκινα παπούτσια. Είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της ύπαρξης της κόρης του, σύμφωνα με τους ειδικούς.

kori_2_1.JPG
Το βορειοκορεατικό καθεστώς δεν είχε επιβεβαιώσει ποτέ μέχρι τώρα την ύπαρξη μιας οικογένειας του ηγέτη.
Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε από την πλευρά τους ότι ο Kim παντρεύτηκε τη σύζυγό του το 2009, η οποία έφερε στον κόσμο τρία παιδιά από το 2010 έως το 2017, χωρίς να διευκρινίζουν το φύλο τους.
kori_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης