Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tίτλοι τέλους στο δικαστικό θρίλερ της Theranos - Άλλος ένας απατεώνας της Silicon Valley στη φυλακή

Tίτλοι τέλους στο δικαστικό θρίλερ της Theranos - Άλλος ένας απατεώνας της Silicon Valley στη φυλακή
Το AP σημείωσε ότι ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Edward Davilla θα μπορούσε να καταδικάσει τη Holmes σε 15 χρόνια φυλάκιση

Ενώ η προσοχή της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως είναι στραμμένη στον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, και στο πτωχευμένο πλέον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το οποίο είχε ιδρύσει, μια άλλη απατεώνισσα της Silicon Valley, η διευθύνουσα σύμβουλος της άλλοτε κραταιής εταιρείας βιοτεχνολογίας Theranos, Elizabeth Holmes, αναμένεται να καταδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο των την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, απόφαση η οποία θα δώσει τέλος σε ένα μακρόχρονο δικαστικό θρίλερ που είχε στο επίκεντρο την ψευδοstartup.
Η Holmes αναμένεται να ακροάσει την καταδίκη της σε μια αίθουσα του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όπου καταδικάστηκε νωρίτερα αυτό μέσα στο έτος για τρία κακουργήματα: για απάτη και συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης και εξαπάτηση επενδυτών.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έγραψαν ότι τα εγκλήματα του Holmes είναι «από τα πιο σημαντικά αδικήματα που γνωρίσει δει η Silicon Valley (αλλά περιμένετε μέχρι τη δικαστική υπόθεση του SBF...).

Το AP σημείωσε ότι ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Edward Davilla θα μπορούσε να καταδικάσει τη Holmes σε 15 χρόνια φυλάκιση, ελαφρώς λιγότερο από τη σύσταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 20 χρόνια - αν και οι δικηγόροι της υπέβαλαν αίτημα στον δικαστή την περασμένη εβδομάδα για επιείκεια, ζητώντας να παραμείνει έγκλειστη στο σπίτι για 18 μήνες, αντί να μπει φυλακή.
Το αίτημα συνοδευόταν από επιστολές που ζητούσαν επιείκεια από περισσότερους από 130 φίλους, συγγενείς, ακόμη και επενδυτές της Theranos, καθώς και πρώην υπαλλήλους της εταιρείας που περιέγραψαν τον Holmes ως «καλό άτομο».
Μία από αυτές τις επιστολές έγραψε ο γερουσιαστής Cory Booker (D., NJ), ο οποίος είπε ότι η Holmes «έχει μέσα της μια ειλικρινή επιθυμία να βοηθήσει τους άλλους», καταπολεμώντας την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια πείνα.

Το σκάνδαλο

Η Elizabeth Holmes, ο «διάττοντας αστέρας» της Silicon Valley που υποσχόταν την απόλυτη επανάσταση στις διαγνωστικές εξετάσεις υγείας με «λίγες σταγόνες αίματος» στα μηχανήματα της Theranos, κρίθηκε ένοχη για απάτη σε βάρος των επενδυτών.
Στο απόγειό της, η εταιρεία της άξιζε 9 δισεκατομμύρια και η ίδια η Holmes είχε καταφέρει να αποκτήσει μια προσωπική περιουσία 3,6 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Ωστόσο στην πράξη, η Theranos στηριζόταν σε ήδη διαθέσιμα μηχανήματα στο εμπόριο και όχι σε κάποια φουτουριστική καινοτομία.
Το 2015, η εφημερίδα Wall Street Journal αποκάλυψε πως το «θαυματουργό» διαγνωστικό μηχάνημα που υποσχόταν η Theranos δεν λειτούργησε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης