Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας το 50% των ενεργειακών υποδομών – Το Κίεβο ζήτησε οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας το 50% των ενεργειακών υποδομών – Το Κίεβο ζήτησε οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ
H ουκρανική ηγεσία ζήτησε «πρόσθετη υποστήριξη» από την ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης
Σχετικά Άρθρα

«Σχεδόν το ήμισυ» των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι «εκτός λειτουργίας» μετά από μια σωρεία ρωσικών βομβαρδισμών από τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε την Παρασκευή 18/11 ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal.
«Σχεδόν το ήμισυ του ενεργειακού μας συστήματος έχει πληγεί», είπε ο Shmyhal σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.
Ως εκ τούτου, ζήτησε «πρόσθετη υποστήριξη» από την ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Πρόσθετη υποστήριξη

Ο Smyhal σημείωσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες «η Ουκρανία χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της τόσο στον τομέα της ενέργειας και των παραδόσεων πρόσθετου εξοπλισμού όσο και με τα κεφάλαια για την αγορά πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου και την παροχή μεγαλύτερης υποστήριξης στον ενεργειακό τομέα .
Την 1η Νοεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε δηλώσει ότι περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας υπέστη σοβαρές ζημιές.
Ο Dombrovskis έφτασε στο Κίεβο στις 18 Νοεμβρίου, η ατζέντα της επίσκεψής του οποίου διαμορφώνεται γύρω από το θέμα της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης