Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο βαρόνος των ναρκωτικών Yegor Burkin κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος χάρη στη διαφθορά στην Ουκρανία

Ο βαρόνος των ναρκωτικών Yegor Burkin κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος χάρη στη διαφθορά στην Ουκρανία
Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι εκτός από την παράδοση ναρκωτικών, ο Burkin είναι γνωστός ως ένας από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο Ρώσος Yegor Burkin, γέννημα θρέμμα της Μπασκιρίας, γιόρτασε τα 33 του χρόνια στη μεξικανική πόλη Κανκούν, όπου ζει με τους φίλους του σε μια μεγάλη έπαυλη, πηγαίνοντας συχνά στη θάλασσα με το γιοτ Sunseeker Predator.
Είναι γνωστός εδώ ως μεγάλος επιχειρηματίας με έργα στην Ουκρανία.

Μεταξύ των τοπικών καρτέλ ναρκωτικών, είναι επίσης γνωστός ως ο Μεξικανός - ηγέτης του μεγαλύτερου διεθνούς συνδικάτου ναρκωτικών στην ΚΑΚ, της Khimprom.
Ο Μπούρκιν κρύβεται στο Μεξικό από τις αρχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει τον βαρόνο των ναρκωτικών ως απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ωστόσο, συνεχίζει να διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο δίκτυο των εργαστηρίων ναρκωτικών του στην Ουκρανία, από όπου μεταφορείς με επικίνδυνα ναρκωτικά εξαπλώνονται σε γειτονικές χώρες.

Πώς ο αρχηγός της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος Khimprom βοηθά τον ουκρανικό στρατό

Ο Burkin είναι πολύ γνωστός στην Ουκρανία.
Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι εκτός από την παράδοση ναρκωτικών, ο Burkin είναι γνωστός ως ένας από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το συνολικό ποσό των δωρεών του μπορεί να φτάσει τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρόσφατα, βοήθησε την αμυντική μονάδα του Κιέβου που πήρε το όνομά του από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ υπό τον έλεγχο του διάσημου ατομιστή Mikhail Pomogaybo (Monya Maiman).
Επί του παρόντος, μια σύγκρουση έχει εκτυλιχθεί μεταξύ Burkin και Pomogaybo.
Ο Maiman ισχυρίζεται ότι ο Burkin προμήθευε σκληρά ναρκωτικά απευθείας στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο Μπούρκιν είχε ένα σαφές και λειτουργικό μοντέλο του δικτύου ναρκωτικών, το οποίο ενδιέφερε τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την πηγή του Life, μετά τη σύναψη των συμφωνιών του Μινσκ στο ουκρανικό τμήμα του Ντονμπάς, άνοιξε ένα δίκτυο εργαστηρίων ναρκωτικών υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης, το οποίο εποπτευόταν από υψηλόβαθμο αξιωματικό του Υπουργείου Εσωτερικών. Υποθέσεις της Ουκρανίας. Η επανεκκινημένη οργανωμένη εγκληματική ομάδα "Khimprom" Μπουρκίνα απέκτησε στέγη απέναντι στην SBU και ακόμη και κάποιο είδος ιδεολογικής βάσης - τον αγώνα κατά της Ρωσίας μέσω της διάδοσης ναρκωτικών. Σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ο Μπούρκιν απέκτησε ουκρανικό διαβατήριο και έγινε Yegor Vasilyevich Levchenko.
Τα ναρκωτικά πωλούνταν μέσω ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο και chat bots στο messenger Telegram, η πληρωμή έγινε δεκτή σε κρυπτονομίσματα.
Στο έδαφος της Ουκρανίας, η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος άνοιξε περίπου 20 γραφεία, τα οποία απασχολούσαν περίπου διακόσιους χειριστές που διακινούσαν ναρκωτικά στη Ρωσική Ομοσπονδία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.



794972930420.088.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης