Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιστήμη μίλησε: Ο θρυλικός Bruce Lee πέθανε από το πολύ ποτό

Η επιστήμη μίλησε: Ο θρυλικός Bruce Lee πέθανε από το πολύ ποτό
Σύμφωνα με ερευνητές, το επίπεδο νατρίου στο αίμα του ηθοποιού έπεσε απότομα σε κρίσιμο επίπεδο, αυτό οφειλόταν στην έντονη κατανάλωση αλκοόλ

Ισπανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Bruce Lee πέθανε λόγω εγκεφαλικού οιδήματος λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ.
Μια ομάδα Ισπανών επιστημόνων με επικεφαλής την Priscilla Villalvaso από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου του Χονγκ Κονγκ και του Αμερικανού ηθοποιού του κινηματογράφου, Bruce Lee, μπορεί να ήταν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Η αντίστοιχη μελέτη δημοσιεύτηκε στην ιατρική δημοσίευση Clinical Kidney Journal.
Γιατροί, βιολόγοι και ιατροδικαστές ανέλυσαν προσεκτικά τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του σταρ, που πέθανε σε ηλικία 33 ετών, μελέτησαν τη μαρτυρία των συγγενών του και τη συνέκριναν με τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Οι συγγραφείς της μελέτης είναι πεπεισμένοι ότι ο θάνατος του Bruce Lee οφειλόταν σε εγκεφαλικό οίδημα, αλλά ο ηθοποιός δεν είχε σοβαρές συνακόλουθες ασθένειες, όμως υπήρχε υπονατριαιμία - κατακράτηση υγρών στο σώμα.
Σύμφωνα με ερευνητές, το επίπεδο νατρίου στο αίμα του ηθοποιού έπεσε απότομα σε κρίσιμο επίπεδο, αυτό οφειλόταν στην έντονη κατανάλωση αλκοόλ. Και ο Bruce Lee έπινε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της αθλητικής προπόνησης: το αστέρι χρησιμοποιούσε μαριχουάνα, η οποία συνήθως αυξάνει τη δίψα.
Επιπλέον, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, η οξεία νεφρική ανεπάρκεια και η έντονη σωματική δραστηριότητα εμπόδισαν την απομάκρυνση του υγρού από το σώμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης