Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη σοκ από τo Hebrew University: Παγκόσμια αναπαραγωγική κρίση – Δραματική μείωση σπερματοζωαρίων, ευθύνονται τα εμβόλια Covid;

Μελέτη σοκ από τo Hebrew University: Παγκόσμια αναπαραγωγική κρίση – Δραματική μείωση σπερματοζωαρίων, ευθύνονται τα εμβόλια Covid;
H μέση συγκέντρωση σπέρματος μειώθηκε από 101,2 εκατομμύρια ανά ml σε 49,0 εκατομμύρια ανά ml μεταξύ 1973 και 2018 – πτώση 51%
Σχετικά Άρθρα

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Reproduction διαπίστωσε ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών σε όλο τον κόσμο μειώνεται ταχύτατα και είναι χαμηλότερος από ό,τι πριν από 50 χρόνια.
Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανή αναπαραγωγική κρίση αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα.
Ο Hagai Levine, ο πρώτος συγγραφέας της έρευνας, σημείωσε ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μειώθηκε κατά 1,2% ετησίως από το 1973 έως το 2000. Από το 2000 έως το 2018, η μείωση ήταν 2,6% εκατό ετησίως, «που είναι εκπληκτικός ρυθμός», είπε.
Η μετα-ανάλυση που διεξήχθη από ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ (Hebrew University)
εξέτασε 223 μελέτες που βασίστηκαν σε δείγματα σπέρματος από περισσότερους από 57.000 άνδρες σε 53 χώρες.

Δραματική μείωση

Ανέφερε ότι η μέση συγκέντρωση σπέρματος μειώθηκε από 101,2 εκατομμύρια ανά ml σε 49,0 εκατομμύρια ανά ml μεταξύ 1973 και 2018 – πτώση 51%.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι μετρήσεις μειώθηκαν κατά 62,3% κατά την ίδια περίοδο.
«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί βλέπουμε αυτό το μοτίβο, οπότε νομίζω ότι είναι δύσκολο να είμαστε να ανησυχούμε μόνο για ένα άτομο», είπε ο Dr. Michael Eisenberg, ουρολόγος που επικεντρώνεται στην ανδρική γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία στο Stanford University και Stanford Health Care στην Καλιφόρνια.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτό θα πρέπει να είναι μια σήμα αφύπνισης για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτή την τάση, καθώς οι ειδικοί λένε ότι ο ασθενής αριθμός σπερματοζωαρίων μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να τεκνοποιήσουν οι άνδρες.

Αναπαραγωγική κρίση

Έτσι, μπορεί να συμβάλει σε μια πιθανή αναπαραγωγική κρίση.
Εν τω μεταξύ, η ίδια ομάδα ανέφερε το 2017 ότι η συγκέντρωση του σπέρματος είχε μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 40 χρόνια.
Ωστόσο, η έλλειψη δεδομένων από άλλα μέρη του κόσμου εκείνη την εποχή σήμαινε ότι τα ευρήματα επικεντρώθηκαν σε μια περιοχή που περιελάμβανε την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.
Η πιο πρόσφατη μελέτη περιλάμβανε πιο πρόσφατα δεδομένα από 53 χώρες και έχει δει τεράστια μείωση στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία.
«Νομίζω ότι αυτό είναι άλλο ένα μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Οπότε ναι, νομίζω ότι είναι μια κρίση, την οποία θα καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τώρα, προτού φτάσει σε ένα οριακό σημείο που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμο», είπε ο Levine.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η γονιμότητα διακυβεύεται εάν η συγκέντρωση σπέρματος πέσει κάτω από περίπου 40 εκατομμύρια ανά ml.
Ενώ η πιο πρόσφατη εκτίμηση είναι πάνω από αυτό το όριο, ο Levine σημείωσε ότι πρόκειται για έναν μέσο αριθμό – που σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών είναι πιθανόν κάτω από αυτό το όριο.
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα ή άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στο γιατί επηρεάζονται οι άνδρες σε όλο τον κόσμο.

Οι αιτίες και τα...εμβόλια Covid

Σύμφωνα με ορισμένους, το κάπνισμα, το ποτό, η παχυσαρκία και η κακή διατροφή μπορεί επίσης να ενοχοποιούνται, ενώ ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων.
Ο Richard Sharpe, ειδικός στην ανδρική αναπαραγωγική υγεία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, είπε ότι τα νέα δεδομένα έδειξαν ότι η τάση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σημείωσε ότι η πτώση μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να συλλάβουν τα ζευγάρια.
Ως προς το γιατί αυτό το φαινόμενο έχει αυξηθεί με τόσο γρήγορο ρυθμό, θα μπορούσε να υπάρχει ένας πιο πρόσφατος παράγοντας.
Τον Ιούνιο 2022, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Andrology έδειξε ότι οι άνδρες που εμβολιάστηκαν με ,ε τα εμβόλια της Pfizer για τον Covid παρουσίασαν τεράστια μείωση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους.
Ο δημοσιογράφος των New York Times, Alex Berenson, έγραψε ότι η μελέτη βασίστηκε σε μετρήσεις από άνδρες που πρόσφεραν σπέρμα σε τρεις κλινικές γονιμότητας στο Ισραήλ.
«Η ισραηλινή μελέτη προσφέρει αδιάσειστα στοιχεία ότι τα εμβόλια ενδέχεται να ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων των ανδρών. Αυτό που ήταν θεωρία συνωμοσίας είναι τώρα απλώς μια θεωρία. Και πάλι», είπε ο Berenson.
Η μελέτη αναφέρει ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών που έχουν υποβληθεί σε πλήρη εμβολιασμό θα επανέλθει στο φυσιολογικό μετά από περίπου πέντε μήνες, αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν τεκμηριώθηκε.
«Τα πραγματικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν πραγματικά το επιχείρημα ότι τα επίπεδα σπέρματος επέστρεψαν στο φυσιολογικό μετά από πέντε μήνες», εξήγησε.
«Στην πραγματικότητα, με ορισμένα μέτρα, τα επίπεδα συνέχισαν να μειώνονται». Επισήμανε ότι αντί να αναγνωρίσουν αυτό το γεγονός, οι συγγραφείς της μελέτης πρόσφεραν την καλύτερη δυνατή ανάλυση των δεδομένων τους, ενώ ταυτόχρονα δημοσίευσαν τα ίδια τα στοιχεία κοντά στο τέλος της εργασίας, ώστε άλλοι ερευνητές να δουν μόνοι τους την πραγματικότητα.
study_4.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης