Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Κίνας: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου - Επικίνδυνη η πυρηνική στρατηγική Biden

Προειδοποίηση Κίνας: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου -  Επικίνδυνη η πυρηνική στρατηγική Biden
Κίνα: Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να διαμορφώνει τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να χρησιμοποιεί την πυρηνική απειλή ως γεωπολιτικό εργαλείο

Η πυρηνική στρατηγική των ΗΠΑ απειλεί σοβαρά την παγκόσμια στρατηγική ασφάλεια και αυξάνει τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, γράφει η The Global Times, σχολιάζοντας την αναθεώρηση την πυρηνικής συμφωνίας.
Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να διαμορφώνει τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να χρησιμοποιεί την πυρηνική απειλή ως γεωπολιτικό εργαλείο.
Όπως σημειώνει ο παρατηρητής, η έκθεση δείχνει ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ απορρίπτει την πολιτική «χωρίς χρήση πυρηνικών όπλων» και παραδοσιακά εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα.
"Η αμερικανική πυρηνική στρατηγική υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Οι ΗΠΑ παίζουν εδώ και καιρό το θύμα, διογκώνοντας τις πυρηνικές απειλές από την Κίνα και τη Ρωσία", τόνισε.
Το Nuclear Posture Review (NPR) είναι ένα έγγραφο που καθορίζει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική των ΗΠΑ στον τομέα των πυρηνικών όπλων.
Εκδίδεται από το Πεντάγωνο κάθε οκτώ χρόνια από το 1994.

Η θέση της Ρωσίας 

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Δύση έχει ξεπεράσει κάθε γραμμή στην αντιρωσική πολιτική της, καθώς και σε συνεχείς απειλές κατά της Μόσχας. Τώρα, όπως τόνισε ο αρχηγός του κράτους, ο πυρηνικός εκβιασμός χρησιμοποιείται από την Ουάσιγκτον. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι η Ρωσία ξεπερνά τον ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό σε ορισμένα στοιχεία και προειδοποίησε όσους προσπαθούν να απειλήσουν με πυρηνικά όπλα.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Ο Putin τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο.
Οι επικριτές της Ρωσίας πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει τέτοια όπλα, αλλά η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν, είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης