Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψεύτικες μπύρες, πληρωμένοι κομπάρσοι ως φίλαθλοι και ο... τάφος του Κατάρ

Ψεύτικες μπύρες, πληρωμένοι κομπάρσοι ως φίλαθλοι και ο... τάφος του Κατάρ
Τελικά... το Μουντιάλ του 2022 θα διαφημίσει ή δια δυσφημίσει το Κατάρ;
Σχετικά Άρθρα
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Trump ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ και η παγκόσμια ποδοσφαιρική "επίδειξη" πρόκειται να ξεκινήσει σε μια χώρα με τόσο φρικτό ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ακόμη και ο πρώην επικεφαλής της FIFA Sepp Blatter, λέει τώρα ότι το Κατάρ δεν θα έπρεπε να το φιλοξενήσει.
Αυτά καυτηριάζει σήμερα το Politico, με αφορμή αυτά που έχουν γίνει γνωστά για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου 2022.
Κι όμως, υπάρχουν και κάποια καλά νέα.
Οι φίλαθλοι θα μπορούν να πίνουν αλκοόλ κοντά στα γήπεδα, αν και τις τελευταίες ημέρες οι πάγκοι με τις μπύρες έχουν μετακινηθεί ελαφρώς πιο μακριά από τα γήπεδα.
Η Budweiser - η οποία έχει την αποκλειστικότητα να πουλάει μπύρα στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου - αναγκάστηκε να μεταφέρει τους πάγκους που πωλούν μπύρα έξω από τα γήπεδα, επειδή οι κυβερνήτες του Κατάρ ήθελαν το αλκοόλ να είναι λιγότερο εμφανές.
Αλλά αν μπορέσουν οι φίλαθλοι να εντοπίσουν έστω και μια μπύρα, θα τους κοστίσει.
Ένα ποτήρι Budweiser των 500 ml θα κοστίζει 50 ριάλ - περίπου 13 ευρώ.
Μια μη αλκοολούχα έκδοση θα κοστίζει 30 ριάλ (€8) και το νερό θα κοστίζει 10 ριάλ (€2,60).
Αυτό θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους ανθρώπους που ζουν στο Λονδίνο ή σε κάποια από τις σκανδιναβικές χώρες, αλλά μια γρήγορη ματιά στον Παγκόσμιο Δείκτη Μπύρας δείχνει ότι ακόμη και σε μια χρονιά που δεν διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο, το Κατάρ έχει την πιο ακριβή μπύρα στον κόσμο (η φθηνότερη είναι στη Νότια Αφρική, και μόνο μια χώρα της ΕΕ μπαίνει στην πρώτη δεκάδα των φθηνών μπυρών, η Τσεχία).
Εν τω μεταξύ, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ 2022 απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν ψεύτικοι, πληρωμένοι οπαδοί ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν αφού ένα βίντεο με Ινδούς ομογενείς να επευφημούν την ομάδα της Αγγλίας στη Ντόχα έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι υποψίες προκλήθηκαν αρχικά επειδή οι "οπαδοί" της Αγγλίας δεν συμπεριφέρονταν κανονικά: με κασκόλ Burberry τραβηγμένα στο κάτω μέρος του προσώπου τους και πετώντας πλαστικά έπιπλα στην αστυνομία σε μια πλατεία.
Τελικά... το Μουντιάλ του 2022 θα διαφημίσει ή δια δυσφημίσει το Κατάρ;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης