Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τοξική για τις ΗΠΑ η οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία – Θα την εγκαταλείψουν

Τοξική για τις ΗΠΑ η οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία – Θα την εγκαταλείψουν
Το Κογκρέσο θα αναστείλει κάποια στιγμή την τεράστια βοήθεια στην Ουκρανία είπε ο Dmitry Medvedev
Σχετικά Άρθρα

Τη βεβαιότητα του πως οι ΗΠΑ θα βάλουν φρένο στην οικονομική στήριξη της Ουκρανίας και ότι κάποια στιγμή θα την εγκαταλείψουν εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα τοξικό θέμα και πως το Κογκρέσο, μετά και την επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων στις πρόσφατες αμερικάνικες ενδιάμεσες εκλογές, θα βάλει τέλος στην χωρίς επιφυλάξεις βοήθεια στο Κίεβο.
Μάλιστα ο Medvedev υποστηρίζει πως το Κίεβο έχει αντιληφθεί αυτό που έρχεται και για αυτό το λόγο απαιτεί ολοένα και περισσότερα χρήματα από τη Δύση αλλά και περισσότερες κυρώσεις για τη Ρωσία.

Πάντα εγκαταλείπουν τους φίλους τους

«Οι απλοί Αμερικάνοι θα αρχίσουν σταδιακά να στρέφονται στην πραγματικότητα.
Αυτό το συναίσθημα θα κορυφωθεί μέχρι τη στιγμή που το Κογκρέσο θα βάλει τέλος σε αυτήν την χωρίς περιστροφές υποστήριξη στο εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου.
Η Αμερική πάντα εγκατέλειπε τους φίλους της.
Και αυτό θα συμβεί στην προκειμένη περίπτωση, αργά ή γρήγορα» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.

Αντιπρόεδρος της Ουκρανίας ο Biden

Σύμφωνα με τον Medvedev, οι Αμερικάνοι βουλευτές – μετά και την ανάληψη του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικάνους – θα απαιτήσουν να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι για το πού πήγαν τα τεράστια χρηματικά ποσά που διέθεσαν οι ΗΠΑ προς την Ουκρανία καθώς και που πρόκειται να κατευθυνθεί η νέα βοήθεια των δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως λέει ο Ρώσος αξιωματούχος, δεν είναι τυχαίο που αποκαλούν τον Joe Biden «αντιπρόεδρο της Ουκρανίας.

Θα συνεχίσουν να ρέουν τα δολάρια

«Ήταν αναπόφευκτο, αυτοί είναι οι νόμοι της πολιτικής.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, έχοντας γίνει ισχυρότεροι μετά τις εκλογές, θα δημιουργήσουν προβλήματα στους Δημοκρατικούς.
Οι Δημοκρατικοί θα αντεπιτεθούν.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος για αυταπάτες: πολλά χρήματα για τη στρατιωτικοποίηση του καθεστώτος της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να εκταμιεύονται.
Αυτό είναι μέρος της ρωσοφοβικής συναίνεσης που υπάρχουν στις πολιτικές ελίτ της Αμερικής» υποστήριξε ο Medvedev αναφέροντας ωστόσο πως αυτή η εκροή χρημάτων απλά θα καταστεί πιο δύσκολο να υλοποιείται με την ίδια ευκολία που γινόταν μέχρι πρότινος.

Εξαπατήθηκαν οι Αμερικάνοι

Όπως είπε ο Medvedev, οι απλοί Αμερικάνοι πολίτες εξαπατήθηκαν για ακόμα μια φορά, καθώς «τεράστια χρηματικά ποσά διοχετεύθηκαν από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ προς μια άγνωστη κατεύθυνση σε μια χρονική στιγμή που μαίνεται η οικονομική κρίση και οι τιμές αυξάνονται στα πάντα».
Προκειμένου, όπως επισημαίνει ο Medvedev, «να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της αμυντικής βιομηχανίας, τα συμφέροντα της οικογένειας Biden που έχουν πληγεί στην Ουκρανία, τα συμφέροντα των κάθε είδους απατεώνων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο που πλουτίζουν με τα προβλήματα κάποιου άλλου».

Σε πανικό το Κίεβο

Κατά την εκτίμηση του, το Κίεβο έχει ήδη συνειδητοποιήσει τι έρχεται όσον αφορά τη ροή της αμερικανικής βοήθειας και για αυτό απαιτεί ολοένα και περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και ολοένα και περισσότερα χρήματα από τη Δύση για να συνεχίσει τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης