Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διηπειρωτικό πύραυλο που φτάνει μέχρι τις ΗΠΑ εκτόξευσε η Β. Κορέα – Έπεσε στην ιαπωνική ΑΟΖ

Διηπειρωτικό πύραυλο που φτάνει μέχρι τις ΗΠΑ εκτόξευσε η Β. Κορέα – Έπεσε στην ιαπωνική ΑΟΖ
Ο πύραυλος έπεσε στο ιαπωνικό νησί Χοκάιντο, περίπου 200 χιλιόμετρα από τις ιαπωνικές ακτές
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου που δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ προχώρησε η Βόρεια Κορέα, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τις πυραυλικές δοκιμές προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και των γειτονικών της κρατών.
Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος έπεσε εντός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τις ιαπωνικές ακτές.
Η εκτόξευση αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες και έρχεται ύστερα από τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Β. Κορέας, η οποία έσπευσε να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την αυξανόμενη ανάμειξη τους στην περιοχή, πως αναλαμβάνουν ένα στοίχημα που θα το χάσουν και που θα το πληρώσουν.

Βεληνεκές 15.000 χιλιομέτρων

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, Yasukazu Hamada o πύραυλος αυτός που θα μπορούσε να διανύσει μια απόσταση 15.000 χιλιομέτρων, έπεσε σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τις ακτές της χώρας.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές από τον πύραυλο αυτό, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή η στάση της Β. Κορέας δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή.
«Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα μοιάζει να κατέπεσε μέσα στην ΑΟΖ μας, δυτικά της Χοκάιντο.
Η οπλική δοκιμή αυτή ήταν «εντελώς απαράδεκτη» υποστήριξε ο Kishida, αναφέροντας πως υπεβλήθη διαμαρτυρία στη Β. Κορέα για αυτές τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, που όπως είπε, δεν έχουν προηγούμενο.

Ένταση

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει ανέβει κατακόρυφα φέτος, καθώς η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε αριθμό δοκιμών όπλων-ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά από το 2017, διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υποτίθεται τής απαγορεύουν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες πως η Πιονγκγιάνγκ πιθανόν ετοιμάζεται επίσης να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, την πρώτη από το 2017 και έβδομη στην ιστορία της.
Η Β. Κορέα αποδίδει τις πυραυλικές της δοκιμές στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, σε κάποια από τα οποία συμμετείχε και η Ιαπωνία.
Όπως υποστηρίζει οι ασκήσεις αυτές έχουν επιθετικό χαρακτήρα και απειλούν ευθέως την επικράτεια της Β. Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης