Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγική η εικόνα στην Kherson: Τρομοκρατία χωρίς προηγούμενο και πράξεις γενοκτονίας από τους Ουκρανούς, μετά τη ρωσική αποχώρηση

Τραγική η εικόνα στην Kherson: Τρομοκρατία χωρίς προηγούμενο και πράξεις γενοκτονίας από τους Ουκρανούς, μετά τη ρωσική αποχώρηση
«Η λεγόμενη εκκαθάριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, απειλές τρόμος, ακόμη και γενοκτονία έχει εξαπολυθεί εναντίον όλων όσοι μιλούν απλώς ρωσικά», καταγγέλλει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Τα στρατεύματα της Ουκρανίας εξαπέλυσαν «απροκάλυπτο κύμα τρομοκρατίας και γενοκτονία» εναντίον όσων μιλούν ρωσικά στην Kherson, δήλωσε στο Tass, ανεξάρτητος σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα κυβερνήτη της περιοχής, Alexander Malkevich.
«Η λεγόμενη εκκαθάριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Απειλές τρόμος, ακόμη και γενοκτονία έχει εξαπολυθεί εναντίον όλων όσοι μιλούν απλώς ρωσικά», είπε.
Ο Malkevich. τόνισε ότι πολλοί ρωσόφωνοι «κλέβονται» από τους ίδιους τους γείτονές τους.
Υπήρξαν αρκετοί λογαριασμοί ανθρώπων που κατασχέθηκαν με βάση συμβουλές πληροφοριοδοτών, σημείωσε.

Κύμα τρομοκρατίας

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, «ιδιωτικές κατοικίες έχουν αρχίσει να καταστρέφονται για τον μοναδικό λόγο ότι οι κάτοικοί τους είναι ύποπτοι για συνεργασία με τη Ρωσία».
«Επιπλέον, άνθρωποι που μπορεί να μην συμμερίζονται καν τις απόψεις μας - απλώς άνθρωποι που ήθελαν να εργαστούν στην πατρίδα τους - βλέπουν τα σπίτια τους να ανατινάζονται και να καταστρέφονται. Δεν θα εκπλαγώ αν μας κατηγορήσουν αργότερα για αυτό», είπε ο Malkevich.

Η αποχώρηση

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu συμφώνησε με πρόταση του διοικητή της ομάδας ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, Sergey Surovikin, για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Kherson από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου προς την αριστερή όχθη.
Ο Surovikin τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός απέκρουσε με επιτυχία όλες τις ουκρανικές επιθέσεις.
Η απόφαση να μετακινηθούν οι δυνάμεις πίσω οφειλόταν στον κίνδυνο απομόνωσής τους, σε περίπτωση που πλημμυρίσουν εδάφη από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, αναφέρει το Tass.
Ο Surovikin είπε ότι όλοι οι άμαχοι που ήθελαν να φύγουν - περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι - είχαν ήδη εκκενωθεί από τη δεξιά όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης