Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεννήθηκε στις Φιλιππίνες το μωρό νούμερο... 8 δισ. - Ο παγκόσμιος πληθυσμός έσπασε το ιστορικό φράγμα - Υπερτριπλάσιο του 1950

Γεννήθηκε στις Φιλιππίνες το μωρό νούμερο... 8 δισ. - Ο παγκόσμιος πληθυσμός έσπασε το ιστορικό φράγμα - Υπερτριπλάσιο του 1950
Το όριο των 8 δισεκατομμυρίων είναι υπερτριπλάσιο από το 1950.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε τα οκτώ δισεκατομμύρια την Τρίτη, όταν ένα κοριτσάκι γεννήθηκε στις  Φιλιππίνες .
Όπως αναφέρει η Aldgra Fredly των The Epoch Times, το νεογέννητο, ονόματι Vinice Mabansag, γεννήθηκε στις 1.29 π.μ. (τοπική ώρα) στις 15 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Dr. Jose Fabella Memorial στο Tondo της Μανίλα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης GMA News  .
Η γέννησή της ανακοινώθηκε από την Επιτροπή για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη των Φιλιππίνων  στο Facebook  μαζί με φωτογραφίες του παιδιού με τη μητέρα της, που υποδέχεται τη Vinice ως το «συμβολικό όγδοο δισεκατομμυριοστό μωρό στον κόσμο».

«Μόλις είδαμε το όγδοο δισεκατομμυριοστό μωρό στον κόσμο στις Φιλιππίνες» , δήλωσε στο GMA News ο Δρ Romeo Bituin, επικεφαλής ιατρικό επαγγελματικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Περιμέναμε περίπου δύο ώρες ξεκινώντας από τις 23:00 χθες το βράδυ και το μωρό γεννήθηκε γύρω στη 1.29 π.μ., φυσιολογικός αυθόρμητος τοκετός», πρόσθεσε ο γιατρός.

Το όριο των 8 δισεκατομμυρίων είναι υπερτριπλάσιο από το 1950.
Τα προηγούμενα χρόνια, ο ΟΗΕ επέλεξε μωρά για να εκπροσωπήσουν τα ορόσημα των 5 δισ. , 6 δισ. και 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. 
Ο παγκόσμιος πληθυσμός χρειάστηκε 12 χρόνια για να αυξηθεί από επτά σε οκτώ δισεκατομμύρια, θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια για να φτάσει τα εννέα δισεκατομμύρια, υποδεικνύοντας ότι «ο συνολικός ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού επιβραδύνεται».
Σύμφωνα με αναλυτές του ΟΗΕ, η ανάπτυξη οφείλεται στη σταδιακή αύξηση του προσδόκιμου ζωής ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων στην υγειονομική περίθαλψη, τη διατροφή, την προσωπική υγιεινή και την ιατρική.
Είναι επίσης το αποτέλεσμα των υψηλών και σταθερών ποσοστών γεννήσεων σε ορισμένες χώρες, προσθέτουν. Οι χώρες με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς το 2022 είναι η Κίνα (1,41 δισεκατομμύρια), η Ινδία (1,41 δισεκατομμύρια) και οι  Ηνωμένες Πολιτείες  (333 εκατομμύρια). Όσον αφορά τον πληθυσμό ανά ήπειρο, περίπου το 59,3 τοις εκατό των ανθρώπων ζούσαν στην Ασία στα μέσα του 2021.
Επί του παρόντος, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά περίπου 82,4 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης