Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kevin McCarthy (ΗΠΑ): «Απολύσαμε την Pelosi» δήλωσε ο διάδοχος της - Η Βουλή στον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων

Kevin McCarthy (ΗΠΑ): «Απολύσαμε την Pelosi» δήλωσε ο διάδοχος της - Η Βουλή στον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων

Η Βουλή στον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με εκτιμήσεις και στατιστικές προβολές που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς συγκέντρωσαν 218 βουλευτές, αριθμός που τους δίνει την πλειοψηφία.
Οκτώ ημέρες μετά τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών, με την εξέλιξη αυτή σηματοδοτείται η διαίρεση του Κογκρέσου και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει πλέον τη δυνατότητα να εμποδίζει την υλοποίηση του προγράμματος του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden για τα υπόλοιπα δύο χρόνια της θητείας του, ως τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Αν και το "γιγαντιαίο κόκκινο κύμα" που ανέμεναν οι Ρεπουμπλικανοί δεν επικράτησε, η έστω οριακή νίκη στη Βουλή των Αντιπροσώπων τους δίνει πολλά περιθώρια. Το συντηρητικό κόμμα θα εκμεταλλευτεί κάθε λάθος των Δημοκρατικών, έχοντας το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Απολύσαμε την Pelosi

"Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για νέα κατεύθυνση και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να τους την παραδώσουν", πανηγύρισε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί νέος "speaker", πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαδεχόμενος τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι.
"Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν ρόλο πρώτης γραμμής στην υποστήριξη του προγράμματος του προέδρου Μπάιντεν", καθώς θα έχουν "ισχυρή επιρροή" με δεδομένη την "αδύναμη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία", θέλει να πιστεύει η απερχόμενη πρόεδρος του σώματος κυρία Πελόσι.
Ο Τζο Μπάιντεν συνεχάρη αμέσως τον Κέβιν Μακάρθι, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε πως "έχω την πρόθεση να συνεργαστώ με οποιονδήποτε, Δημοκρατικό ή Ρεπουμπλικάνο,είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί μου για να εξασφαλίσουμε αποτελέσματα".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης