Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siemens: Άλμα 8% μετά τα ισχυρά κέρδη γ΄τριμήνου 2022 - Αύξηση στο μέρισμα

Siemens: Άλμα 8% μετά τα ισχυρά κέρδη γ΄τριμήνου 2022 - Αύξηση στο μέρισμα
Η Siemens είχε κλείσει το οικονομικό της έτος 2022 με ισχυρές επιδόσεις
Άλμα σε υψηλό οκτώ μηνών σημείωσε η μετοχή της Siemens (+8%), καθώς ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματος και εντυπωσιακά αισιόδοξες προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες.
Η Siemens δήλωσε ότι αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να υπερδιπλασιαστούν το έτος που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2023 σε ένα εύρος γύρω στα 8,95 ευρώ ανά μετοχή, βλέποντας ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις κύριες βιομηχανικές επιχειρήσεις της.
Η εμπιστοσύνη αυτή στήριξε την αύξηση του ετήσιου μερίσματός της κατά 6% σε 4,25 ευρώ ανά μετοχή από 4,00 ευρώ.
H Siemens προέβλεψε ότι οι παραγγελίες θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τα έσοδα τους τελευταίους 12 μήνες, μια πρόβλεψη που έρχεται σε έντονη αντίθεση με την απότομη μείωση των παραγγελιών προς τους Γερμανούς κατασκευαστές τους τελευταίους μήνες.
Ανέφερε ότι η πρόβλεψή της βασίζεται στην υπόθεση ότι τα προβλήματα με τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνονται και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.
"Υπό αυτές τις συνθήκες, με το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών μας, ιδίως σε επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμου κύκλου, αναμένουμε ότι οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την κερδοφόρα ανάπτυξή τους", ανέφερε η εταιρεία.
Η Siemens είχε κλείσει το οικονομικό της έτος 2022 με ισχυρές επιδόσεις, με τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου να αυξάνονται κατά 18% στα 20,6 δισ. ευρώ και τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 14% στα 21,8 δισ. ευρώ, δίνοντας έναν δείκτη book-to-bill 1,06.
Τα κέρδη στις βιομηχανικές της δραστηριότητες είχαν σκαρφαλώσει κατά 38% στα 3,2 δισ. ευρώ.
Οι πωλήσεις βοήθησαν τον όμιλο να επιτύχει καθαρά κέρδη 2,9 δισ. και ελεύθερες ταμειακές ροές 3,5 δισ.
Τα μεγέθη κατέγραψαν αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, οι οποίοι είχαν επισκιαστεί από τη μεγάλη απομείωση της συμμετοχής της στην ενεργειακή επιχείρηση που αποσχίστηκε πριν από δύο χρόνια και τώρα λογιστικοποιείται ως εταιρεία χαρτοφυλακίου.
"Συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση για τις προσφορές μας σε υλικό και λογισμικό, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης από την αναμενόμενη αύξηση των εσόδων της ψηφιακής επιχείρησής μας", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Ralf Thomas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης