Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία για παράταση τεσσάρων μηνών στις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών

Συμφωνία για παράταση τεσσάρων μηνών στις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών
ΟΗΕ και Τουρκία παραμένουν εγγυητές της συμφωνίας
Σχετικά Άρθρα

Κατά τέσσερις μήνες παρατείνεται η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Oleksandr Kubrakov, ενώ τη συμφωνία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος υπογράμμισε πως παραμένουν οι ίδιοι όροι που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.
«Αυτή η απόφαση ελήφθη στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ΟΗΕ και η Τουρκία παραμένουν εγγυητές της πρωτοβουλίας» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter o Kubrakov, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του, κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης».
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία του Ιουλίου που είχε υπογραφεί στην Κωνσταντινούπολη, είχε βοηθήσει να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιτρέποντας την εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Η συμφωνία αυτή, που επρόκειτο να εκπνεύσει αύριο Παρασκευή 18/11, επέτρεψε να εξαχθούν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια τόνοι από τα ουκρανικά λιμάνια σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Πυρά Ρωσίας

Ωστόσο, η Ρωσία υποστηρίζει ότι ελάχιστες ποσότητες αυτών των τροφίμων κατευθύνονται προς τα κράτη της Αφρικής που είναι αντιμέτωπα με σοβαρή επισιτιστική κρίση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει στα πλούσια κράτη της Ευρώπης, ενώ τονίζει ότι ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί το δεύτερο μέρος της συμφωνίας που προβλέπει την εξαγωγή των ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης