Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο γιος του Trump θέλει να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία: «Να σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια»

Ο γιος του Trump θέλει να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία: «Να σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια»
«Αφού ήταν ένας ουκρανικός πύραυλος που έπληξε τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ την Πολωνία, μπορούμε τουλάχιστον τώρα να σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για τον οπλισμό τους;» έγραψε στο Twitter

Ο γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump πρότεινε να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μετά την πτώση των πυραύλων στην Πολωνία.
«Αφού ήταν ένας ουκρανικός πύραυλος που έπληξε τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ την Πολωνία, μπορούμε τουλάχιστον τώρα να σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για τον οπλισμό τους;» έγραψε στο Twitter .
Χθες το βράδυ, πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο πύραυλοι έπεσαν στο βοεβοδάσιο Lubelskie στα σύνορα με την πρώην σοβιετική δημοκρατία.
Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο AP, επρόκειτο για ουκρανικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικά βλήματα.
Την ίδια ώρα, αμέσως μετά το περιστατικό, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έπεσαν πύραυλοι ρωσικής κατασκευής και ο πρέσβης κλήθηκε στο γραφείο.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Andrzej Duda σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες. Μετά το περιστατικό, η Βαρσοβία συγκάλεσε το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ σύμφωνα με το τέταρτο άρθρο της κύριας συνθήκης, το οποίο προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής για ένα από τα μέλη της συμμαχίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι ο στρατός δεν έπληξε στόχους κοντά στα Ουκρανο-Πολωνικά σύνορα και όλες οι δηλώσεις της Βαρσοβίας για εμπλοκή της Μόσχας αποτελούν πρόκληση. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών, οι δημοσιευμένες φωτογραφίες από τη σκηνή δείχνουν θραύσματα ουκρανικού πυραύλου για το συγκρότημα S-300.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης