Τελευταία Νέα
Διεθνή

Duda (Πολωνία): Χρειάζεται έγκριση από μας και τις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του Κιέβου στην έρευνα

Duda (Πολωνία): Χρειάζεται έγκριση από μας και τις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του Κιέβου στην έρευνα
Την ενόχληση του Πολωνού προέδρου έχει προκαλέσει η αμιφισβήτηση των δηλώσεών του από τους Ουκρανούς
Σχετικά Άρθρα

H Πολωνία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να συμμετάσχει η Ουκρανία στην έρευνα για έναν πύραυλο που έπεσε σε χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος.
«Οι διαδικασίες διεξάγονται από Πολωνούς και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες και αν επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες, θα χρειαζόταν τουλάχιστον τη συμφωνία και των δύο μερών», είπε ο Andrei Duda, σαφώς ενοχλημένος από την εκ μέρους της Ουκρανίας αμφισβήτηση των δηλώσεών του, με τις οποίες απέδωσε το πυραυλικό πλήγμα που εκδηλώθηκε σε μεθοριακό πολωνικό χωριό, στην ουκρανική αεράμυνα.
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο Oleksy Danilovφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας της Ουκρανίας είχε αναφέρει πως το Κίεβο έχει στην κατοχή του «στοιχεία» που δείχνουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τον πύραυλο που στο πολωνικό χωριό.
«Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στοιχεία για τα ρωσικά ίχνη που έχουμε», σημείωσε.
Κατοπιν αυτού, η Ουκρανία ζήτησε τη διεξαγωγή κοινής έρευνας για το συμβάν με τους εταίρους της και να λάβει γνώση των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκαν τα συμπεράσματα των συμμάχων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης