Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Λευκορωσία: Κίνδυνος επέμβασης από Ουκρανία, Πολωνία και κράτη της Βαλτικής

Συναγερμός στη Λευκορωσία: Κίνδυνος επέμβασης από Ουκρανία, Πολωνία και κράτη της Βαλτικής
Aυξανόμενη απειλή ξένης επέμβασης από τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία και την Ουκρανία, διαπιστώνει το Μινσκ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λευκορωσία, καθώς σύμφωνα με το Μινσκ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επέμβασης από τα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη (16/11/2022) ο πρώτος αντιπρόεδρος της Λευκορωσικής Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας (KGB) Sergey Terebov.
«Η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη Λευκορωσία είναι επί του παρόντος σταθερή.
Ο νόμος και η τάξη είναι εγγυημένοι στη χώρα.
Ωστόσο, μπορούμε να δούμε μια αυξανόμενη απειλή ξένης επέμβασης από τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία και την Ουκρανία», είπε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA.

Ο ύποπτος ρόλος της αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με τον Terebov. , τα μέλη της αντιπολίτευσης που εδρεύουν στο εξωτερικό «δεν βλέπουν πλέον την πιθανότητα να διασφαλίσουν τις λεγόμενες ειρηνικές αλλαγές και εργάζονται ενεργά σε ένα σενάριο αλλαγής του συνταγματικού συστήματος με τη βία».
«Τα πολιτικά κέντρα Λευκορώσων μεταναστών συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους με στόχο την ανάπτυξη του λεγόμενου πολιτικού σχεδίου ενός ενιαίου μεταβατικού υπουργικού συμβουλίου και τη διασφάλιση της αναγνώρισης και χρηματοδότησής του από τη Δύση ως εξόριστης κυβέρνησης», σημείωσε.
«Ο μόνος τους στόχος είναι να αφαιρέσουν τη νομιμότητα της υπάρχουσας κυβέρνησης και να δικαιολογήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις και πράξεις δολιοφθοράς», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης