Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνεχίστηκε η πτώση στις τιμές εισαγωγών και τον Οκτώβριο 2022, στο -0,2%

ΗΠΑ: Συνεχίστηκε η πτώση στις τιμές εισαγωγών και τον Οκτώβριο 2022, στο -0,2%
Οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από πτώση 1,1% τον Σεπτέμβριο

Πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν τον Οκτώβριο οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, λόγω της επιβάρυνσης από τη μείωση του κόστους των πετρελαιοειδών και το ισχυρό δολάριο, η τελευταία ένδειξη ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του.
Οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από πτώση 1,1% τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας.
Στους 12 μήνες μέχρι τον Οκτώβριο, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 4,2%, η μικρότερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2021, μετά από άνοδο 6,0% τον Σεπτέμβριο.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι τιμές των εισαγωγών, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τους δασμούς, θα μειώνονταν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.
Τα κυβερνητικά στοιχεία αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή και παραγωγού αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι η Federal Reserve θα αναστείλει την επιθετική αύξηση των επιτοκίων της τον Δεκέμβριο.
Η Fed έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 375 μονάδες βάσης φέτος από σχεδόν μηδενικό σε ένα εύρος 3,75%-4,00%, καθώς μάχεται κατά του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.
Η πτώση των τιμών των εισαγωγών υποδήλωνε επίσης χαλάρωση των προβλημάτων στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, η οποία αντανακλάται στις αδύναμες ενδείξεις των υποκείμενων τιμών καταναλωτή και παραγωγού αγαθών τον Οκτώβριο.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων μειώθηκαν κατά 1,3% τον περασμένο μήνα μετά από μείωση 7,0% τον Σεπτέμβριο.
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,2%, ενώ το κόστος των εισαγόμενων τροφίμων μειώθηκε κατά 0,8%.
Εξαιρουμένων των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης