Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω της ανησυχίας για τις λιανικές πωλήσεις – Ο S&P 500 -0,83%, στο -1,5% ο Nasdaq

Πτώση στη Wall, λόγω της ανησυχίας για τις λιανικές πωλήσεις – Ο S&P 500 -0,83%, στο -1,5% ο Nasdaq
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...
Σχετικά Άρθρα

Πτώση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, με τους επενδυτές να σταθμίζουν το ζοφερό guidance που παρουσίασε ο γίγαντας των λιανικών πωλήσεων Target.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της της 50 Park Investments, Adam Sarhan, «βραχυπρόθεσμα, η αγορά θα καθυστερήσει να αφομοιώσει το πρόσφατο ράλι».
Παράλληλα, η γεωπολιτική ανησυχία κυριαρχεί στις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία και η κρίση οδεύει προς αποκλιμάκωση.
Ωστόσο, ο παγκόσμιος συναγερμός που προκάλεσε το χτύπημα σε πολωνικό έδαφος καταδεικνύει το αυξημένο ρίσκο μία γενικευμένης σύρραξης ΝΑΤΟ - Ρωσίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακή πτώση -0,12%, στις 33.553 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση -0,83%, στις 3.958 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,54%, στις 11.183 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 24,14 μονάδες.
αφδα.JPG

Στα μάκρο, άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, κατά 1,3%, το μεγαλύτερο άλμα από τον Φεβρουάριο του 2022.
Η άνοδος ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο των λιανικών πωλήσεων κατά 1%.
Τα βασικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις επίσης υπεραπέδωσαν, εξαιρουμένων των οχημάτων +1,3% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για +0,5% και εξαιρουμένων οχημάτων και καυσίμων +0,9% (έναντι εκτιμήσεων +0,2%).
Τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και συσκευών είδαν τις πωλήσεις να επιβραδύνονται, αλλά οι πωλήσεις καυσίμων, αυτοκινήτων και τροφίμων αυξήθηκαν.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά -0,1% τον Οκτώβριο ενώ η άνοδος του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε σε 0,1%.
Η μεταποίηση αυξήθηκε κατά 0,1% τον Οκτώβριο.
Τον Οκτώβριο, ο δείκτης για την εξόρυξη υποχώρησε -0,4% και ο δείκτης για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας -1,5%.
Η παραγωγική ικανότητα μειώθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο, στο 79,9%, ποσοστό που είναι 0,3 εκατοστιαία μονάδα πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο της (1972–2021).


Ακόμη, πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν τον Οκτώβριο οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, λόγω της επιβάρυνσης από τη μείωση του κόστους των πετρελαιοειδών και το ισχυρό δολάριο, η τελευταία ένδειξη ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του.
Οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από πτώση 1,1% τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας.
Στους 12 μήνες μέχρι τον Οκτώβριο, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 4,2%, η μικρότερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2021, μετά από άνοδο 6,0% τον Σεπτέμβριο. 

Στα επιχειρηματικά, σε «ελεύθερη πτώση» της τάξης του 15% βρίσκεται η μετοχή της Target Corp. αφότου ο γίγαντας του αμερικανικού λιανεμπορίου ανακοίνωσε μια συντριπτική μείωση κερδών για το τρίτο τρίμηνο η οποία άγγιξε το 50% και άλλαξε, επί το αρνητικότερο, τις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο.
Η εταιρεία εξέπληξε αρνητικά τη Wall Street λέγοντας ότι αναμένει ότι νέα μείωση στις πωλήσεις της και για το τρέχον τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι τάσεις που επηρέασαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου συνεχίστηκαν και τον Νοέμβριο.
Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Lowe's για το γ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα λιανεμπορίου.
Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 23,5 δισ. δολάρια έναντι 22,9 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 23,1 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 3,27 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 3,09 δολάρια ανά μετοχή.

Γεωπολιτική ανησυχία στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι επενδυτές βρίσκονται επίσης εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη την Πέμπτη.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 1%, στις 14.234 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,25%, στις 7.351 μονάδες.
Στις 6.607 μονάδες με απώλειες 0,52% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,5% στις 24.584 μονάδες.
δσφα_4.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Mercedes Benz ηγούνταν των απωλειών στις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ μια έκρηξη στην Πολωνία ώθησε ανοδικά τις μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας.
Η Mercedes Benz υποχωρεί 3,5% μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων της στην Κίνα έως και κατά 33.000 δολάρια, καθώς οι πωλήσεις υστερούν.
Ο ευρωπαϊκός κλάδος αεροδιαστημικής και άμυνας σημείωσε άλμα 1,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης