Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Ξέφρενα ρωσοφοβική η αντίδραση της ΕΕ μετά τον πύραυλο στην Πολωνία

Peskov (Κρεμλίνο):  Ξέφρενα ρωσοφοβική η αντίδραση της ΕΕ  μετά τον πύραυλο στην Πολωνία
Οι Πολωνοί είχαν όλες τις ευκαιρίες να δηλώσουν αμέσως ότι αυτά ήταν θραύσματα ενός πυραύλου S-300, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Τα θραύσματα του πυραύλου που έπεσαν την Τρίτη (15/11/2022) στην Πολωνία δεν αποτελούν λόγο για κλιμάκωση, αν και η Βαρσοβία θα μπορούσε αμέσως να αναφέρει ότι, προέρχονταν από S-300 και δεν είχαν καμία σχέση με τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
«Όχι, δεν ξέρω τίποτα για αυτό», είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν οι ρωσικές αρχές είχαν έρθει σε επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για να αποτρέψουν μια κλιμάκωση.
«Αλλά δεν υπήρχε λόγος για κλιμάκωση. Οι Πολωνοί είχαν όλες τις ευκαιρίες να δηλώσουν αμέσως ότι αυτά ήταν θραύσματα ενός πυραύλου S-300.
Συνεπώς, όλοι οι ειδικοί θα είχαν συνειδητοποιήσει αμέσως ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν καμία σχέση με τον πύραυλο».
Ο Peskov τόνισε ότι η Ρωσία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για αυτήν την κατάσταση.
«Όσο για το περιστατικό στην Πολωνία, η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ξέφρενα ρωσοφοβική η αντίδραση της ΕΕ

O Peskov περιέγραψε την αντίδραση της Ευρώπης στο περιστατικό ως ένα άλλο παράδειγμα ξέφρενης ρωσοφοβίας, η οποία δεν είχε πραγματικά δεδομένα στα οποία να βασιστεί.
«Στην πραγματικότητα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σε διάφορες χώρες έκαναν δηλώσεις χωρίς να έχουν ιδέα για το τι ακριβώς συνέβη ή ποια ήταν η πραγματική αιτία», δήλωσε.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι αυτό το περιστατικό έδειξε για άλλη μια φορά ότι «δεν πρέπει ποτέ να βιάζεται κανείς να εκφέρει κρίσεις και δηλώσεις που μπορούν να κλιμακώσουν την κατάσταση, πολύ περισσότερο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.
Δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές δηλώσεις πριν ληφθούν ακριβείς πληροφορίες».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έφερε ως παράδειγμα την πολύ πιο συγκρατημένη αντίδραση από την Ουάσιγκτον.
«Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να δοθεί προσοχή στην συγκρατημένη και πολύ πιο επαγγελματική απάντηση της αμερικανικής πλευράς και του Αμερικανού προέδρου», είπε.
Ο Peskov σημείωσε ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδει το Tass.
Υπογράμμισε και πάλι «την συγκρατημένη αντίδραση των Αμερικανών, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απολύτως υστερικές αντιδράσεις της πολωνικής πλευράς και μιας σειράς άλλων χωρών».
Συνέστησε τέλος σε όλους να ρωτήσουν τη Βαρσοβία γιατί συνέβη και «να ζητήσουν από τους Πολωνούς αξιωματούχους να είναι πιο συγκρατημένοι και πιο ισορροπημένοι, όταν μιλούν για τόσο ευαίσθητα και δυνητικά επικίνδυνα θέματα».


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης