Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden σε G7 και ΝΑΤΟ: Το αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας ευθύνεται για την έκρηξη στην Πολωνία

Biden σε G7 και ΝΑΤΟ: Το αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας ευθύνεται για την έκρηξη στην Πολωνία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιρρίπτει τις ευθύνες στην Ουκρανία για την έκρηξη στην Πολωνία

Σχετικά Άρθρα
Στη θέση ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την έκρηξη στην Πολωνία εμμένει ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden.
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή του ΝΑΤΟ, ο Biden δήλωσε στους εταίρους του G7 και του ΝΑΤΟ ότι η έκρηξη πυραύλου στην ανατολική Πολωνία προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας.
Η έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επεκταθεί σε γειτονικές χώρες. Σημειώνεται ότι αρχικά, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία, ενώ η Ρωσία αρνήθηκε ότι οι πύραυλοί της έπληξαν την Πολωνία.

Podolyak: Η Ρωσία ευθύνεται

Νωρίτερα, ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, είχε εξαπολύσει επίθεση στη Ρωσία ότι φέρει την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία.
«Κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο να επιμείνουμε στην εξής λογική. Ο πόλεμος άρχισε και διεξάγεται από τη Ρωσία. Η Ρωσία επιτίθεται μαζικά στην Ουκρανία με πυραύλους κρουζ» αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο Podolyak απαντώντας εμμέσως στην τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ αλλά και Αμερικανών αξιωματούχων ότι ο πύραυλος που έπληξε αγρόκτημα στην Πολωνία δεν εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία αλλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην προσπάθεια τους να αναχαιτίσουν ρωσικό πύραυλο.
«Η Ρωσία έχει μετατρέψει το ανατολικό τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου σε ένα απρόβλεπτο πεδίο μάχης.
Πρόθεση, μέσα εκτέλεσης, κίνδυνοι, κλιμάκωση, όλα αυτά οφείλονται μόνο στη Ρωσία. Και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξήγηση για οποιαδήποτε περιστατικά με πυραύλους» υποστήριξε ο Podolyak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης