Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Εσκεμμένη πρόκληση οι δηλώσεις ότι πλήξαμε την Πολωνία

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Εσκεμμένη πρόκληση οι δηλώσεις ότι πλήξαμε την Πολωνία
Στόχος τους είναι η κλιμάκωση της σύγκρουσης αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Εσκεμμένη πρόκληση χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ουκρανών και ξένων αξιωματούχων ότι η Ρωσία είναι πίσω από την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι δηλώσεις από διάφορες ουκρανικές πηγές και από ξένους αξιωματούχους ότι είναι ρωσικοί οι πύραυλοι που έπεσαν στον οικισμό Przewodow είναι μια εσκεμμένη πρόκληση προκειμένου να κλιμακωθεί η κατάσταση» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως εξειδικευμένοι Ρώσοι από τη στρατιωτική βιομηχανία, αναλύοντας τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πολωνία και την περιοχή που επλήγη από το πυραυλικό χτύπημα αναφέρουν πως τα συντρίμμια δείχνουν πως πρόκειται για αντιαεροπορικό πύραυλο S300 που ανήκει στο αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη 15/11 ένας πύραυλος έπληξε το χωριό Przewodow στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Από την πυραυλική επίθεση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Τόσο ο πρόεδρος Biden όσο και Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως οι πύραυλοι δεν εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία αλλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην προσπάθεια τους να αναχαιτίσουν ρωσικό πύραυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης