Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο ο επικεφαλής της CIA μετά τη μυστική συνάντηση με τους Ρώσους - Ενημέρωσε τον Zelensky

Στο Κίεβο ο επικεφαλής της CIA μετά τη μυστική συνάντηση με τους Ρώσους - Ενημέρωσε τον Zelensky
Ο Burns, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, μετέβη στο Κίεβο μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Naryshkin
Σχετικά Άρθρα
Με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας συναντήθηκε ο διευθυντής της CIA, William Burns, για να τους ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στην Άγκυρα.

Ο Burns, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, μετέβη στο Κίεβο μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ρωσίας, τον Sergei Naryshkin, την υψηλότερου επιπέδου συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Η προειδοποίηση των ΗΠΑ για χρήση πυρηνικών

Ο Burns μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του ένα μήνυμα προειδοποίησης «για τις επιπτώσεις» που θα έχει «η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τους κινδύνους κλιμάκωσης για τη στρατηγική σταθερότητα», είχε επισημάνει τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Ο ίδιος είχε διευκρινίσει ότι ο Burns «δεν διεξαγάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις», ούτε «συζητά για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία», ενώ διευκρίνισε ότι οι Ουκρανοί είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη συνάντηση.
Ο Burns στη συνέχεια μετέβη στην Ουκρανία για να ενημερώσει τον Zelensky και τους Ουκρανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών για τις συζητήσεις του με τον Naryskin, καθώς και για να επαναλάβει την αμερικανική στήριξη στο Κίεβο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο επικεφαλής της CIA βρισκόταν στο Κίεβο χθες, ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, έγινε στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία.
Ο Burns βρισκόταν ασφαλής στην αμερικανική πρεσβεία την ώρα εκείνη και στο μεταξύ έχει φύγει από το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης