Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev για Πολωνία: Η Δύση αυξάνει τον κίνδυνο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου

Medvedev για Πολωνία: Η Δύση αυξάνει τον κίνδυνο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου
Πυρά του ρωσικού ΥΠΕΞ στην ΕΕ για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Δύση πηγαίνει ολοένα και πιο κοντά σε ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev με αφορμή τους πυραύλους που έπληξαν ένα χωριό στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα.
«Η ιστορία με το χτύπημα των ουκρανικών πυραύλων σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: η Δύση με τον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ρωσίας, αυξάνει την πιθανότητα έναρξης ενός παγκόσμιου πολέμου» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Medvedev.
Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε κάνει λόγο για προβοκάτσια, αναφέροντας πως δεν υπήρξαν χτυπήματα από ρωσικά όπλα κοντά στα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας.
Σημειώνεται πως Αμερικάνοι αξιωματούχοι – όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press – υποστήριξαν πως οι πύραυλοι δεν εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία, αλλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ότι ήταν αντιαεροπορικοί και ότι στόχευαν να αναχαιτίσουν ρωσικούς πυραύλους.

Πυρά Ρωσίας κατά ΕΕ

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκτόξευσε τα πυρά του κατά της ΕΕ με αφορμή την έναρξη της εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η ενέργεια αυτή στοχεύει στην κλιμάκωση και σηματοδοτεί ένα «ακόμα βήμα για την ενίσχυση της συμμετοχής της ΕΕ στη σύγκρουση στην Ουκρανία».

Ψυχραιμία συνιστά η Κίνα

Αναφερόμενη στο πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, η Κίνα ζητά από όλα τα μέρη να παραμείνουν ψύχραιμα και να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση.
Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Mao Ning.

Πολύ ασφαλής χώρα η Πολωνία

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Pawel Jablonski υποστήριξε ότι η Πολωνία παραμένει μια πολύ ασφαλής χώρα χάρη στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
«Η αντίδραση των συμμάχων μας, η αδιαμφισβήτητη υποστήριξή τους και η προθυμία τους να σταθούν στο πλευρό μας, δείχνει ότι είμαστε μια πολύ πιο ασφαλής χώρα από ό,τι αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Jablonski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης