Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση G20: Έντονη αλλά όχι ομόφωνη καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία

Δήλωση G20: Έντονη αλλά όχι ομόφωνη καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία

Τα περισσότερα κράτη καταδίκασαν τον πόλεμο, αλλά υπήρχαν και άλλες απόψεις αναφέρει η δήλωση της G20

Σχετικά Άρθρα

Στην έντονη καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία προχώρησαν σε δήλωση τους – και όχι σε κοινό ανακοινωθέν – τα κράτη – μέλη της G20, κάτι που σημαίνει πως δεν υπήρξε συναίνεση όλων των μερών.
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της δήλωσης, «τα περισσότερα κράτη καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία» και απαίτησαν «την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας».

Διαφορετικές απόψεις

Πράγματι, στη δήλωση επισημαίνεται πως τα περισσότερα κράτη καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά όπως αναφέρεται, υπάρχουν και άλλες απόψεις.
«Υπήρξαν και άλλες απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις της κατάστασης και των κυρώσεων» επισημαίνει η δήλωση, στην οποία επιπλέον σημειώνεται πως «είναι απαραίτητο να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο και πολυεπίπεδο σύστημα που προστατεύει την ειρήνη».

Μη αποδεκτή η χρήση πυρηνικών

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η χρήση ή η απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων είναι μη αποδεκτή» και ότι «η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, οι προσπάθειες αντιμετώπισης των κρίσεων, μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου, είναι ζωτικής σημασίας».
«Η σημερινή εποχή δεν είναι αυτή του πολέμου» τονίζει η δήλωση, αναφέροντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο πόνο και επιδεινώνει τις υπάρχουσες αδυναμίες στην παγκόσμια οικονομία, περιορίζοντας την ανάπτυξη, επηρεάζοντας τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και ενισχύοντας την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, αυξάνοντας τους κινδύνους της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Για την οικονομία

Στη δήλωση αυτή επισημαίνεται πως οι κεντρικές τράπεζες των κρατών – μελών θα συνεχίσουν να διαβαθμίζουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρυθμό της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, ενώ τα κράτη επαναλαμβάνου τη δέσμευσή τους να αποφύγουν την υπερβολική αστάθεια στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αναγνωρίζοντας ότι «πολλά νομίσματα κινήθηκαν σημαντικά» φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης