Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους Ρεπουμπλικάνους η Βουλή, ελέγχουν τουλάχιστον 219 έδρες - Υποψήφιος επίσημα ο Trump

ΗΠΑ: Στους Ρεπουμπλικάνους η Βουλή, ελέγχουν τουλάχιστον 219 έδρες - Υποψήφιος επίσημα ο Trump
Η προεδρία του Joe Biden μας έχει φέρει στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου είπε ο Trump που έθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024
Σχετικά Άρθρα

Με τους Ρεπουμπλικάνους να μην επιτυγχάνουν το περίφημο «κόκκινο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές αλλά να νικούν στην Βουλή των Αντιπροσώπων αφού λαμβάνουν 219 έδρες κάτι που σημαίνει πως θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα το υπόλοιπο της διετούς θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ο Donald Trump ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 τα ξημερώματα πως θα είναι ξανά υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Μέχρι στιγμής οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κλειδώσει 219 έδρες με όριο νίκης τις 218 έδρες ενώ οι Δημοκρατικοί λαμβάνουν 208 έδρες...

Θέμα χρόνου

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό οι Ρεπουμπλικάνοι να φτάσουν στις 222 ή 223 έδρες (έναντι 211 με 213 των Δημοκρατικών) και άρα να διαμορφωθεί η ίδια ισορροπία με αυτή που είχαν οι Δημοκρατικοί στην προηγούμενη Βουλή, όπως είχε προκύψει από τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Αν και σε καμία περίπτωση οι ενδιάμεσες εκλογές δεν επιβεβαίωσαν τη «σαρωτική νίκη» που είχαν προδιαγράψει οι δημοσκοπήσεις και προσδοκούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, παρόλο αυτά, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη τη διακυβέρνηση του προέδρου Biden.
Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που ο Trump ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, αναζητώντας να πάρει τη ρεβάνς από τον Biden για την ήττα στις προεδρικές του 2020.

Αποτυχημένος ο Biden

Ο Trump ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε και επίσημα στις 16 Νοεμβρίου ότι θα είναι ξανά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024...
Να σημειωθεί ότι μπορεί το κόκκινο κύμα των Ρεπουμπλικάνων να μην ήταν ισχυρό, έχασαν την Γερουσία αλλά κέρδισαν την Βουλή...ωστόσο σχεδόν 178 υποψήφιοι από όλα τα σώματα υποστηρίχθηκαν από τον Trump και εκλέγησαν και 16 δεν κατάφεραν να εκλεγούν.
Την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα ο Trump thn έκανε ενώπιον οπαδών του στην πολυτελή κατοικία του στο Mar-a-Lago, στη Φλόριντα.
«Ο Joe Biden ενσαρκώνει τις αποτυχίες της αριστεράς και τη διαφθορά της Ουάσιγκτον.
Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές.
Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία» ανέφερε ο Trump, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της προεδρικής του θητείας, επισημαίνοντας πως την περίοδο αυτή η χώρα γνώρισε τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ απολάμβανε ειρήνη, ευημερία και έχαιρε του σεβασμού στη διεθνή σκηνή.

Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου

«Η προεδρία Biden μας έχει φέρει στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».
Πριν από δύο χρόνια ήμασταν σπουδαία χώρα και σύντομα θα είμαστε ξανά.
H Αμερική επιστρέφει» υπογράμμισε ο Trump σε μια ομιλία που διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Θανατική ποινή στους διακινητές ναρκωτικών

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Trump αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, αναφέροντας πως «μας δηλητηριάζουν», αλλά και στην εγκληματικότητα, κάνοντας λόγο για «λίμνες αίματος».
Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει την επιβολή της θανατικής ποινής στους διακινητές ναρκωτικών, καθώς ότι θα επαναφέρει στην ενεργή υπηρεσία μέλη και στελέχη του στρατού που αποτάχτηκαν επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Θα υποστούμε πόλεμο

Πάντως, ο Trump δεν έκανε καμία αναφορά στους ισχυρισμούς του περί νοθείας στις εκλογές του 2020, αναφέροντας πάντως ότι η εκστρατεία του θα υποστεί πόλεμο από οργανώσεις «της αριστεράς», το «κατεστημένο» της Ουάσινγκτον και «τα μέσα ενημέρωσης».
«Δεν θα φοβηθούμε.
Θα επιμείνουμε.
Θα προχωρήσουμε μπροστά ενάντια στο ρεύμα» υπογράμμισε ο Trump.

gettyimages-1244812333-0b57fb430d0ae230089e2c166c7ab3aaf20604de_1.jpgGettyImages-1244811945-600x400.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης