Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι κατέστρεψαν το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας με 94 πυραύλους – Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα 37 δισ

Οι ρώσοι κατέστρεψαν το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας με 94 πυραύλους  – Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα 37 δισ
Υπολογίζεται ότι η Ουκρανία θα λάβει πάνω από 130 δισεκ. βοήθεια διεθνώς… με 130 δισεκ. πως ο Zelensky να θέλει ειρήνη, προφανώς τον βολεύει ο πόλεμος…

Την μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση, ανώτερη και από αυτή στις 10 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στις 15 Νοεμβρίου καταστρέφοντας σχεδόν το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας…
Σχεδόν το 58% της Ουκρανίας δεν έχει ρεύμα.
Στις 15 Νοεμβρίου, περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, σήμανε αεροπορικός συναγερμός σε όλη την Ουκρανία.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε όλες σχεδόν τις περιοχές και πόλεις της Ουκρανίας.
Αμέσως μετά τις επιθέσεις άρχισαν διακοπές ρεύματος.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 94 πυραύλους κατά της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας σε σχέση με τους 82 πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει στις 10 Οκτωβρίου 2022.
Κατά τους Ουκρανούς η αεράμυνας τους φέρεται να κατέρριψε 70 πυραύλους αλλά οι ρώσοι αναφέρουν ότι καταρρίφθηκαν 50 και συνολικά 34 βρήκαν στόχο καταστρέφοντας εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής.

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια καταναλωτές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, που ισοδυναμεί με 20 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, German Glushchenko, δήλωσε ότι στις 15 Νοεμβρίου, η Ουκρανία γνώρισε το μεγαλύτερο πλήγμα στο ενεργειακό σύστημα από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.
«Αυτή η επίθεση μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, αλλά και τα ενεργειακά συστήματα ορισμένων από τους γείτονές μας.
Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε αρκετές περιοχές της Μολδαβίας, ιδίως στο Κισινάου και στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.
Οι αρχές της Μολδαβίας εξήγησαν ότι ο λόγος ήταν η αυτόματη διακοπή λειτουργίας της γραμμής μεταφοράς, μέσω της οποίας η χώρα λαμβάνει ενέργεια από τη Ρουμανία.

Μπλόκο στον αγωγό πετρελαίου Druzhba

Η Ουκρανία ανέστειλε την παροχή πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba προς την κατεύθυνση της Ουγγαρίας λόγω πτώσης της τάσης, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Transneft Igor Demin.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουγγαρίας για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Επιχείρησαν τρομοκρατικό χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό Kursk

Το καθεστώς της Ουκρανίας αποπειράθηκε άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό Kursk
Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.
Δύο σαμποτέρ ήρθαν στη Ρωσία με το πρόσχημα ότι ήταν πρόσφυγες αλλά συνελήφθησαν στο δρόμο προς την περιοχή του Kursk, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του καθεστώτος της Ουκρανίας να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε ρωσικό πυρηνικό σταθμό.
Στις 10 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία διέπραξε τουλάχιστον τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις υπονομεύοντας τις γραμμές ηλεκτροδότησης που οδηγούν στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.

Νέα οικονομική βοήθεια 37 δισεκ. στην Ουκρανία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

«Ο πρόεδρος Biden ζητά από το Κογκρέσο να παράσχει περισσότερα από 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Biden αποκάλυψε το νέο σχέδιοπ βοήθειας κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας και ανακοινώθηκε επίσης τη στιγμή που ο Πρόεδρος Biden είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda μετά την έκρηξη στο χωριό Przewodów που βρίσκεται σε πολωνικό έδαφος και απέχει 10 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με μια ανάλυση της νέας βοήθειας που προτείνεται για την Ουκρανία, περιλαμβάνει «21,7 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική, μυστική και άλλη αμυντική υποστήριξη, 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια και για τη διατήρηση της λειτουργίας της ουκρανικής κυβέρνησης, 900 εκατομμύρια δολάρια για υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες υποστήριξης για Ουκρανούς που ζουν στις ΗΠΑ και 626 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της πυρηνικής ασφάλειας στην Ουκρανία και για τον εκσυγχρονισμό του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου».

Υπολογίζεται ότι η Ουκρανία θα λάβει πάνω από 130 δισεκ. βοήθεια διεθνώς… με 130 δισεκ. πως ο Zelensky να θέλει ειρήνη, προφανώς τον βολεύει ο πόλεμος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης