Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Στην Apollo οι τιτλοποιήσεις, άγνωστο το τίμημα - Επιταχύνεται η αναδιάρθρωση

Credit Suisse: Στην Apollo οι τιτλοποιήσεις, άγνωστο το τίμημα - Επιταχύνεται η αναδιάρθρωση
Τα περιουσιακά στοιχεία της SPG που κατέχει η Credit Suisse πρόκειται να υποχωρήσουν στα 20 δισ. δολάρια από 75 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Tην πώληση του μεγαλύτερου μέρους του Ομίλου Τιτλοποιημένων Προϊόντων και των συναφών χρηματοδοτικών δραστηριοτήτων της στο αμερικανικό fund Apollo Global Management ανακοίνωσε η Credit Suisse
Πρόκειται για ένα βασικό μέρος της σαρωτικής ανανέωσης στην ελβετική τράπεζα, που βρίσκεται στη δίνη κρίσης και σκανδάλων.
Τα περιουσιακά στοιχεία της SPG που κατέχει η Credit Suisse πρόκειται να υποχωρήσουν στα 20 δισ. δολάρια από 75 δισ. δολάρια λόγω αυτής της συμφωνίας και της πιθανής πώλησης άλλων τμημάτων του χαρτοφυλακίου της SPG σε τρίτους επενδυτές.
Σημειώνεται ότι το τίμημα δεν γνωστοποιήθηκε.
Η Credit Suisse, η οποία προβλέπει ότι οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα του 2023, πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η Apollo θα προσλάβει την πλειονότητα του προσωπικού της SPG.
Η ελβετική τράπεζα θα παράσχει χρηματοδότηση για ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στην Apollo.
Η πώληση στην Apollo είχε επισημανθεί τον περασμένο μήνα, όταν η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αντλήσει 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα από επενδυτές, να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να στρέψει την προσοχή της μακριά από την επενδυτική τραπεζική προς τους πλούσιους πελάτες, σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω της τα σκάνδαλα.
Η συμφωνία αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου από τους επενδυτές λόγω μιας πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων για το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse Blythe Masters.
Ο Masters έχει διατελέσει σύμβουλος της Apollo και η Apollo έχει επενδύσει στην Motive, μία πενδυτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που ίδρυσε η Masters.
Η Credit Suisse δήλωσε ότι έλαβε μέτρα για την αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης