Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες θέσεις άνοιξε στη Wall Street ο «big short» Michael Burry - Τι άλλαξε και έγινε Long

Νέες θέσεις άνοιξε στη Wall Street ο «big short» Michael Burry - Τι άλλαξε και έγινε Long
Ο Michael Burry προβλέπει μια κρίση χρέους των νοικοκυριών που θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την οικονομία
Ο Michael Burry έχει συνηθίσει τους επιχειρηματικούς κύκλους και το ευρύ κοινό σε ασυνήθιστες αποφάσεις.
Ο θρυλικός επενδυτής, γνωστός για το γεγονός ότι είχε ποντάρει στην κατάρρευση των ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης πριν από την κρίση του 2008, αρέσκεται να πηγαίνει ενάντια στη γενική τάση της Wall Street.
Τους τελευταίους μήνες, ο άνθρωπος του οποίου η επιχειρηματική οξυδέρκεια έγινε διάσημη από την ταινία "The Big Short" το 2015, συνεχίζει να προβλέπει ότι η οικονομία θα πέσει σε ύφεση.
Προβλέπει επίσης πτώση της αγοράς μετοχών.
Τα χειρότερα, λέει, δεν έχουν έρθει ακόμη.

Κρίση ιδιωτικού χρέους

Προσθέτει ότι προβλέπει μια κρίση χρέους των νοικοκυριών που θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την οικονομία.
"Θυμάστε το πρόβλημα με την πληθώρα αποταμιεύσεων; Όχι πια.
Τα μετρητά από το ελικόπτερο της Federal Reserve την εποχή COVID έμαθαν στους ανθρώπους να ξοδεύουν ξανά, και αυτό είναι εθιστικό.
Έρχεται χειμώνας", προειδοποίησε ο Burry τον περασμένο Αύγουστο.
Το "χειμώνας που έρχεται" φαίνεται να αποτελεί αναφορά στη σειρά του HBO, "Game of Thrones".
Οι χαρακτήρες χρησιμοποιούσαν τη φράση ως προειδοποίηση.
Ο Burry υπέδειξε ότι τα νοικοκυριά συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα χωρίς να μεριμνούν για το μέλλον, γεγονός που επηρεάζει και τις αποταμιεύσεις τους.
Με τον τρόπο αυτό, οι Αμερικανοί θέτουν τους εαυτούς τους σε επισφαλή οικονομική κατάσταση, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει τροχοπέδη στην οικονομία.

ΜΜΕ και φυλακές

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε την τρομερή πρόβλεψη ρευστοποιώντας σχεδόν όλο το χαρτοφυλάκιο μετοχών του στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Η Scion Asset Management, η εταιρεία του, κατείχε μετοχές μόνο μιας εταιρείας, της Geo Group (GEO), από τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά αρχεία.
Η Scion κατείχε εκείνη τη στιγμή 501.360 μετοχές της Geo αξίας 3,31 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία επενδύει σε ιδιωτικές φυλακές και χώρους ψυχικής υγείας.
Στις 31 Μαρτίου, η Scion Asset Management είχε επενδύσει σε 11 εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Alphabet (GOOG), Meta Platforms (META), Stellantis, Bristol-Myers Squibb (BMY) και Cigna (CI).
Η Geo Group δεν ήταν στη λίστα τον Μάρτιο.
Επομένως, πρόκειται για μια νέα προσθήκη.
Η επενδυτική στρατηγική της Burry έχει εξελιχθεί περαιτέρω.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου, ο επενδυτής φαίνεται να έχει αγοράσει στη βουτιά των μετοχών της αγοράς.
Πρόσθεσε μετοχές νέων εταιρειών στο χαρτοφυλάκιό του, το οποίο πλέον περιλαμβάνει έξι εταιρείες έναντι μόνο μίας στις 30 Ιουνίου.

Αύξησε τις Long Θέσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι τομείς στους οποίους επέλεξε αυτές τις εταιρείες: Ο Burry ποντάρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην αεροδιαστημική και διατηρεί την εμπιστοσύνη του στις φυλακές.
Σύμφωνα με νέα ρυθμιστικά έγγραφα, δείχνουν ότι απέκτησε μετοχές των Aerojet RocketDyne (AJRD), Charter Communications (CHTR), Corecivic (CXW), Liberty Latin America (LILAB) και Qurate Retail (QRTEA).
Συνολικά, το μετοχικό του χαρτοφυλάκιο έχει συνολική αξία 41,3 εκατ. δολάρια, αυξημένη κατά 38 εκατ. δολάρια σε σχέση με τρεις μήνες νωρίτερα.
Η επιλογή του Burry να επενδύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκαλεί έκπληξη, καθώς ο τομέας είναι ένας από αυτούς που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις πρόσφατες χρηματιστηριακές πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης