Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποκρίνεται ετοιμότητα για ειρήνη ο Zelensky από την Kherson ενώ οι ρώσοι προελαύνουν προς το Ugledar στο Donetsk

Υποκρίνεται ετοιμότητα για ειρήνη ο Zelensky από την Kherson ενώ οι ρώσοι προελαύνουν προς το Ugledar στο Donetsk
Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σχεδιάζουν προβοκάτσια στο Kherson τύπου Bucha

Οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες για ειρήνη… υποκρίνεται ο Zelensky από την Kherson όπου παρέδωσαν χωρίς πόλεμο ουσιαστικά οι ρωσικές δυνάμεις… ωστόσο ενώ οι ρώσοι έκαναν μια κίνηση καλής θελήσεως… οι Ουκρανοί παίζουν παιχνίδια τακτικής…
Οι αναφορές ότι θα υπάρξει ειρήνη μόνο όταν οι ρώσοι αποχωρήσουν από όλη την Ουκρανία υποδηλώνουν ότι είναι υποκριτές και ενταφιάζουν τους Ουκρανούς στρατιώτες όπου σχεδόν 150.000 έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί…
Την ίδια στιγμή μεταφέροντας οι ρώσοι 50.000 στρατιώτες στην Ανατολική πλευρά της Kherson και 115.000 άμαχους πολίτες – άλλοι 50.000 αποφάσισαν να μείνουν στην Kherson και να μην μετακομίσουν – εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο Donetsk προς το Ugledar

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για ειρήνη, υποστηρίζει ο Zelensky....υποκριτικά... 

«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, ειρήνη για όλη την Ουκρανία ανέφερε ο Zelensky από την Kherson που πρόσφατα παρέδωσαν οι ρωσικές δυνάμεις που αποσύρθηκαν.
Οι Ουκρανοί δεν άφησαν δημοσιογράφους να επισκεφθούν την Kherson με πρόσχημα την αποναρκοθέτηση αλλά εκφράζονται ανησυχίες ότι… ετοιμάζουν οι Ουκρανοί προβοκάτσιες και επανάληψη σκηνικού Bucha (Μπούχα) δυτικά του Κιέβου…
Στις 9 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας διέταξε την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού μετά την εισήγηση του διοικητή της κοινής ομάδας δυνάμεων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκρούσει επιτυχώς τις ουκρανικές επιθέσεις και η απόφαση να απομακρυνθούν οι ρώσοι οφείλεται στην απειλή της απομόνωσης των δυνάμεων λόγω πιθανής πλημμύρας της περιοχής από το φράγμα Kakhovskaya HPP.

Οι βομβαρδισμοί αυξήθηκαν από τότε που οι Ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν στην Kherson

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν αστικές εγκαταστάσεις και σπίτια πολιτών όπου δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες
Οι βομβαρδισμοί των κοινοτήτων που βρίσκονται στην ανατολική όχθη του Δνείπερου έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά την είσοδο των δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Kherson.
Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν αποκλειστικά αστικές υποδομές και σπίτια ντόπιων κατοίκων, όπου δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα, είναι τακτική αντιποίνων…

Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σχεδιάζουν προβοκάτσια στο Kherson τύπου Bucha

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έχει χρόνο να οργανώσει μεγάλης κλίμακας προβοκάτισες και κυνικές προκλήσεις.
Η Kherson δεν είναι Bucha ή Izyum.
Είναι μια μεγάλη πόλη και έχουν άφθονο χώρο να δράσουν.
Η φυλακή της Kherson βρίσκεται δίπλα σε τηλεοπτικό σταθμό. Έτσι, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Επικαλούνται ότι όλα είναι ναρκοθετημένα.
Είναι απόλυτη ασυναρτησία και ανοησία, η Kherson δεν έχει ναρκοθετηθεί» υποστηρίζουν ρώσοι αξιωματούχοι.
«Η πρόβλεψή μου για το Bucha 3 είναι 200% πραγματική.
Ήδη ο Zelensky υποστηρίζει ότι έχουν βρει περισσότερα από 400 εγκλήματα πολέμου στη Kherson…
H Kherson είναι κλειστή όχι μόνο για δημοσιογράφους, αλλά και για ακτιβιστές και πολιτικούς - για όποιον δεν έχει αντίστοιχη άδεια. «Επιβλήθηκε 15ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυκλοφορία των θαλάσσιων μεταφορών έχει αποκλειστεί.
Ο πληθυσμός εκκαθαρίζεται, η είσοδος στην πόλη απαγορεύεται, όπως και η κυκλοφορία στο κέντρο.
Οι Ουκρανοί προβαίνουν σε εγκλήματα για αντεκδίκηση και μετά ρίχνουν την ευθύνη στους ρώσους.

Ο ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες στη μάχη για την Pavlovka, στην περιοχή Ugledar

Στις 13 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε επίσημα την απελευθέρωση του χωριού Pavlovka που βρίσκεται στα νότια προάστια του Ugledar. Νωρίτερα, Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές ανέφεραν ότι το χωριό τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και οι μάχες πλησιάζουν τις νότιες συνοικίες του Ugledar.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό για τον έλεγχο του στρατηγικά σημαντικού οικισμού στην πρώτη γραμμή του Ugledar. Η καλά οχυρωμένη περιοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Ως αποτέλεσμα σφοδρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες.
Συνολικά, καταστράφηκαν 18 προπύργια της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση καθαρισμού στα βόρεια προάστια της Pavlovka υπό τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού.
Στις 13 Νοεμβρίου, μια άλλη αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στην Pavlovka και στο Nikolskoye αποκρούστηκε.
Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επιχείρησης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60 Ουκρανοί στρατιώτες.

Ο έλεγχος του χωριού Pavlovka είναι στρατηγικής σημασίας γιατί επιτρέπει στους Ρώσους στρατιώτες να μπλοκάρουν το δρόμο μέσω του οποίου προωθούνται οι ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες στο Ugledar.
Οι στρατιώτες του επιχειρησιακού και μαχητικού τακτικού σχηματισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk "Cascade" και της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού διέσπασαν την άμυνα της 72ης και 68ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που εντόπισαν μεταξύ Pavlovka και Ugledar.
Στα βόρεια του Ugledar, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επίθεσης στη Novomikhailovka σε μια προσπάθεια να πλησιάσουν το χωριό Konstantinovka και να πάρουν τον έλεγχο του δρόμου που οδηγεί στο Ugledar.
Ο δρόμος μεταξύ των οικισμών τέθηκε εν μέρει υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.

Στις 11 Νοεμβρίου, οι ουκρανοί επιχείρησαν αντεπίθεση κοντά στο χωριό Sladkoe, αλλά απωθήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα.
Οι αμυνόμενες ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται απώλειες στην περιοχή Ugledar.
Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι βαρύτερες απώλειες προκλήθηκαν στην 72η μηχανοκίνηση Ταξιαρχία της Ουκρανίας τις τελευταίες ημέρες.
Αναφέρεται ότι η μονάδα έχασε περίπου 30 Ουκρανούς στρατιώτες και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της μάχης για την Pavlovka, οι στρατιώτες του Donetsk κατέστρεψαν τουλάχιστον τρία οβιδοβόλα M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και 3 Grad MLRS, 5 τεθωρακισμένα οχήματα MaxxPro, 4 αυτοκινούμενα όπλα 2S1 και 2S3 και 2 ουκρανικά άρματα μάχης.
Η Στρατιωτική Διοίκηση του Ουκρανικού στρατού να σκοπεύει να ενισχύσει την ομάδα της στο Ugledar με μονάδες της 15ης ξεχωριστής Ταξιαρχίας Αναγνώρισης Πυροβολικού, οι οποίες βρίσκονται επί του παρόντος κοντά στην πόλη Pokrovsk.
Η επιχειρησιακή διοίκηση της μονάδας τελεί υπό την αιγίδα πρώην και νυν στρατιωτικών του Πολωνικού Στρατού σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
PAYLOKKAAAA_2sss.jpg
Oykranana1411_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης