Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία κρατικοποιεί και τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία φυσικού αερίου της

Η Γερμανία κρατικοποιεί και τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία φυσικού αερίου της
Η κίνηση στοχεύει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της SEFE που ενέχει κίνδυνο αλυσιδωτών επιπτώσεων  στη γερμανική οικονομία αλλά και να αναγκάσει τη μητρική ρωσική Gazprom να αποχωρήσει οριστικά από την εταιρεία

Η Γερμανία προχωρά στην κρατικοποίηση της εταιρείας φυσικού αερίου SEFE, που έως πρότινος ήταν γνωστή ως Gazprom Germania, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας.
Η SEFE αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία φυσικού αερίου της Γερμανίας μετά τη Uniper και έχει την ίδια τύχη με τη Uniper, περνώντας κι αυτή στον έλεγχο του γερμανικού δημοσίου, λιγότερο από δυο μήνες μετά την κρατικοποίηση του γερμανικού ενεργειακού κολοσσσού. 
H SEFE ήταν έως πρότινος θυγατρική της Gazprom στη Γερμανία, γνωστή ως Gazprom Germania.
Αποσπάστηκε από τη ρωσική Gazprom νωρίτερα φέτος, με πρωτοβουλία του γερμανικού κράτους και μέχρι σήμερα είχε λάβει δάνεια με εγγυήσεις του γερμανικού δημοσίου ύψους 10 δισ. ευρώ.
Με τη νέα διάσωση - κρατικοποίηση η SEFE θα λάβει πρόσθετο δάνειο από το γερμανικό δημόσιο ύψους 3,8 δισ ευρώ, έτσι το συνολικό ποσό που θα έχει εισφέρει το γερμανικο δημόσιο στην ετιαρεία θα φτάσει τα 13,8 δις ευρώ. 
Η κίνηση έχει στόχο να αποτρέψει τη χρεοκοπία της SEFE που μπορεί να έχει αλυσιδωτές συνέπειες στη γερμανική οικονομία αλλά και να αναγκάσει τη μητρική ρωσική Gazprom να αποχωρήσει οριστικά από την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης