Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Russa (Ιταλία) για μεταναστευστικό: Πρέπει να ακολουθήσουμε το εθνικό συμφέρον πάση θυσία

La Russa (Ιταλία) για μεταναστευστικό: Πρέπει να ακολουθήσουμε το εθνικό συμφέρον πάση θυσία
Η Ιταλία δεν μπορεί να αφήνεται μόνη στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας
Σχετικά Άρθρα
Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας και από τους συνιδρυτές του κυβερνώνοντος κόμματος Fratelli d Italia το οποίο ηγείται του δεξιού συναπισμού Ignacio La Russa, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση της Ιταλίας με την Γαλλία, η οποία έχει ως αντικείμενο την διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.
«Πρέπει να ακολουθήσουμε το εθνικό συμφέρον, πάση θυσία. Με τους σωστούς τόνους και τρόπους, αλλά χωρίς να ξεχνάμε ότι η Ιταλία σέβεται πλήρως όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες και δεν μπορεί να αφεθεί μόνη στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών», τόνισε ο La Russa.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας υπογράμμισε ότι «η Ιταλία, με όλα τα θεσμικά της όργανα -αρχίζοντας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας-, τήρησε σταθερή πορεία πλεύσης».

Οι δηλώσεις La Russa γίνονται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ Γαλλίας και Iταλίας που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα όταν η Ιταλία αρνήθηκε να δεχτεί τον ελλιμενισμό του Ocean Viking, πλοίου ναυλωμένου από την γαλλική ΜΚΟ Sos Mediterannee, το οποίο  μετέφερε 234 παράνομους μετανάστες.
Τελικά το Ocean Viking έγινε δεκτό από τις αρχές της Γαλλίας και αποβίβασε τους επιβάτες του σε γαλλικό λιμάνι.
Όμως η Γαλλία, σε μια πράξη αντίδρασης, ακύρωσε τη συμφωνία μετεγκατάστασης βάσει της οποίας θα αναλάμβανε περίπου 3.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία έως το καλοκαίρι του 2023 και ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους στα ιταλικά σύνορα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης