Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ανοίγει ο δρόμος για κλιμάκωση ρωσικών επιθέσεων στο Donbass - Οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Pavlovka

Ουκρανία: Ανοίγει ο δρόμος για κλιμάκωση ρωσικών επιθέσεων στο Donbass - Οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Pavlovka

Ανοίγει ο δρόμος για κλιμάκωση ρωσικών επιθέσεων στο Donbass

Σχετικά Άρθρα
Το χωριό Pavlovka κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, εξέλιξη η οποία ανοίγει ένα προγεφύρωμα για περαιτέρω ρωσική επίθεση στο Donbass.
Όπως μεταδίδει το RIA Novosti, ο Denys Pushylin, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του DNR, δήλωσε ότι χωρίς την κατάληψη αυτού του χωριού, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η κατάληψη του Ugledar, η οποία είναι απαραίτητη για να απωθηθούν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Donetsk.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πριν από μια εβδομάδα ότι η αναλογία των ουκρανικών απωλειών προς τις ρωσικές απώλειες στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ ήταν εννέα προς ένα.
Επιπλέον, την Παρασκευή, ο ουκρανικός στρατός αποχώρησε από το χωριό Opytnoye κοντά στην Avdeevka, το οποίο πολιορκούσαν οι ρωσικές δυνάμεις.
Με τον τρόπο αυτό, οι μαχητές της AFU εγκατέλειψαν τους ασυρμάτους και τα στρατιωτικά έγγραφα.
Την περασμένη Τετάρτη, ο Sergei Surovikin, διοικητής της Ενωμένης Ομάδας Δυνάμεων, ανέφερε στον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu την επανέναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης σε ορισμένα εδάφη.
Ο στρατιωτικός διοικητής επεσήμανε ότι ολοκληρώνεται η κατάληψη του οικισμού Pavlovka στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk, ενώ στην κατεύθυνση Donetsk οι συμμαχικές δυνάμεις νίκησαν τις AFU στη δεξιά όχθη του ποταμού Bakhmutka και προχώρησαν προς Marinka και Pervomaiskoye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης