Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «πολυτελές ξενοδοχείο.. Ηνωμένο Βασίλειο» για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να τελειώσει, λέει ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας

Το «πολυτελές ξενοδοχείο.. Ηνωμένο Βασίλειο» για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να τελειώσει, λέει ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας
Είπε ότι η κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο έναν σημαντικά λιγότερο ελκυστικό προορισμό για την παράνομη μετανάστευση» με την καταστολή της μαύρης οικονομίας, την ενίσχυση της επίβλεψης της μετανάστευσης και τη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να στεγάζει τους παράνομους μετανάστες σε «απλούς, λειτουργικούς» χώρους σε αντίθεση με τα πολυτελή ξενοδοχεία σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τις «αγορές ασύλου», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Jenrick.
Γράφοντας στην Sunday Telegraph, ο Jenrick είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «έχει την υποχρέωση να παρέχει καταφύγιο σε μερικούς από τους πολλούς που φεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις», αλλά η γενναιοδωρία της χώρας «καταχράται» από παράνομους μετανάστες που «παρακάμπτουν την ουρά σε διαβάσεις μικρών σκαφών. ”
Περισσότεροι από 40.000 παράνομοι μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη για να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος.

"Παράγοντας έλξης"

Ο Jenrick είπε ότι η «χρόνια έλλειψη αποδεκτών καταλυμάτων» για τους αριθμούς ρεκόρ παράνομων μεταναστών έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να προμηθεύεται ακριβά και συχνά ακατάλληλα ξενοδοχεία, επιβαρύνοντας τον φορολογούμενο με ένα «απαράδεκτο» κόστος.
«Η ανθρώπινη ευπρέπεια πρέπει να συνοδεύεται από σκληροτράχηλη κοινή λογική: οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται πολυτελή ξενοδοχεία», έγραψε.
Ο υπουργός είπε ότι οι οικονομικοί μετανάστες έχουν εμπλακεί σε «ψώνια ασύλου» στην Ευρώπη και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει ο «προορισμός της επιλογής» τους.
Τόνισε: «Το «Hotel Britain» πρέπει να τελειώσει και να αντικατασταθεί με απλά, λειτουργικά καταλύματα που δεν δημιουργούν πρόσθετο παράγοντα έλξης».
Είπε ότι η κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο έναν σημαντικά λιγότερο ελκυστικό προορισμό για την παράνομη μετανάστευση» με την καταστολή της μαύρης οικονομίας, την ενίσχυση της επίβλεψης της μετανάστευσης και τη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Δηλώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «συμπονετικό, αλλά όχι αφελές», ο υπουργός προειδοποίησε για την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι σύγχρονοι νόμοι της Βρετανίας δεν θα εκμεταλλεύονται από παράνομους διεκδικητές.

Νέο ορόσημο

Τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 13 Νοεμβρίου δείχνουν ότι περισσότεροι από 40.000 παράνομοι μετανάστες έχουν περάσει τη Μάγχη στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής φέτος, θέτοντας ένα νέο ορόσημο.
Περίπου 972 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε 22 σκάφη στις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας (MoD), ανεβάζοντας το προσωρινό σύνολο για το έτος σε 40.885.
Ένα ρεκόρ 1.295 παράνομων μεταναστών διέσχισαν τη Μάγχη στις 22 Αυγούστου, ο υψηλότερος αριθμός για μία ημέρα από τότε που ξεκίνησε το τρέχον σύστημα τήρησης αρχείων το 2018.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με 28.526 άτομα να εντοπίστηκαν το 2021, έναντι 8.466 το 2020, 1.843 το 2019 και 299 το 2018.
Τον Απρίλιο, η τότε υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ υπέγραψε συμφωνία με τη Ρουάντα που περιελάμβανε την αποστολή παράνομων μεταναστών που είχαν περάσει το κανάλι στην αφρικανική χώρα.
Η συμφωνία σχεδιάστηκε για να αποτρέψει όσους κάνουν το ταξίδι δια θαλάσσης, αλλά 35.617 άτομα έχουν φτάσει με πλοίο από τότε που υπογράφηκε.
Η νομιμότητα της πολιτικής αμφισβητήθηκε στα δικαστήρια, με υπουργούς και αγωνιστές να περιμένουν την απόφαση των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την υπόθεση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης