Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Bundesbank - Banque de France για την ολοκλήρωση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών

Παρέμβαση Bundesbank - Banque de France για την ολοκλήρωση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών
Zωτικής σημασίας η πρωτοβουλία του 2015 για την Ένωση Κεφαλαιαγορών (CMU)
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση έχουν καταστήσει πιο σημαντικό από ποτέ να προχωρήσει μια ένωση κεφαλαιαγορών για τη χρηματοδότηση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, δήλωσαν τη Δευτέρα οι διοικητές της γαλλικής και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.
Σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσαν από κοινού οι εφημερίδες Les Echos και Handelsblatt, ο François Villeroy de Galhau και ο Joachim Nagel προσπάθησαν να επιδείξουν ενότητα σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου.
"Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης: Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός. Γράφουμε μαζί σήμερα με μια πεποίθηση: η ενότητά μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αλλά τόσο πιο απαραίτητη", δήλωσαν οι επικεφαλής της Banque de France και της Bundesbank.
"Και αυτό που ισχύει για την Ευρώπη στο σύνολό της, ισχύει πρωτίστως για τη γαλλογερμανική φιλία: το να μας χωρίσουμε θα ήταν σαν να μας καταδικάζουμε.
Η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονται σε αντιπαράθεση τον τελευταίο μήνα και έχουν αναβάλει τη σύνοδο κορυφής για να προσπαθήσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Ζωτικής σημασίας η πρωτοβουλία του 2015

Οι κεντρικοί τραπεζίτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, δήλωσαν ότι είναι ζωτικής σημασίας η πρωτοβουλία του 2015 για την Ένωση Κεφαλαιαγορών (CMU) που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ώστε να προωθηθεί η γεωγραφική διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης και με την ενίσχυση του επιμερισμού των κινδύνων του ιδιωτικού τομέα μέσω της ανάπτυξης της χρηματοδότησης με ίδια κεφάλαια.
"Πρέπει περισσότερο από ποτέ να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση και, ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε τους χρηματοδοτικούς πόρους που παρέχονται από μια πράσινη CMU", δήλωσαν οι δύο, προσθέτοντας ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να καταστεί το μπλοκ πιο ελκυστικό τόσο για τους εγχώριους όσο και για τους ξένους επενδυτές.
"Η ολοκλήρωση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών είναι σίγουρα μια μακρινή διαδρομή. Για να έχει επιτυχία, είναι σημαντικό να χαράξουμε τώρα τη σωστή πορεία", δήλωσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης