Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Τουρκία – Ισχυρή έκρηξη με 6 νεκρούς και 53 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη - Erdogan: Έργο τρομοκρατών

Συναγερμός στην Τουρκία – Ισχυρή έκρηξη με 6 νεκρούς και 53 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη - Erdogan: Έργο τρομοκρατών
Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από κατάστημα στη διάσημη λεωφόρο Ιστικλάλ πέντε λεπτά από την πλατεία Ταξίμ - Erdogan: Τρομοκρατική ενέργεια
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη στις 16:20 το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) και σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό οι νεκροί είναι 6 και οι τραυματίες 53, καθώς εκείνη την ώρα στο δρόμο κυκλοφορούσε πολύς κόσμος.
Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.
Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από κατάστημα στη διάσημη λεωφόρο Ιστικλάλ πέντε λεπτά από την πλατεία Ταξίμ.
Βίντεο περαστικών που κάνουν το γύρο του διαδικτύου καταγράφουν τη μεγάλη έκρηξη στη συνοικία Μπέγιογλου, την ώρα που ανυποψίαστοι πολίτες περπατούν στον πεζόδρομο και βλέπουν στο βάθος μια πύρινη μπάλα, οπότε ακολουθεί πανικός.

Άμεση κινητοποίηση

Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και αστυνομικών ομάδων, όπως έγραψε ο Ali Yerlikaya κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης στο Τwitter:
«Σήμερα, γύρω στις 15:20 (ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu.
Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία, η υγειονομική υπηρεσία, η Πυροσβεστική και οι ομάδες AFAD.
Υπάρχουν θύματα και τραυματίες».


Τα αίτια της έκρηξης

Νωρίτερα, το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT έκανε λόγο για θύματα, ενώ τα αίτια του συμβάντος είναι προς το παρόν άγνωστα.
«Αυτή τη στιγμή, η πρόσβαση στην οδό Istiklal είναι κλειστή, όλοι οι δρόμοι που γειτνιάζουν με αυτήν εκκενώνονται», είπε πηγή σε ανταποκριτή του TASS.
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προχώρησε σε απαγόρευση μετάδοσης εξελίξεων από τα τουρκικά ΜΜΕ.
000_4.jpg

Erdogan: Τρομοκρατική ενέργεια

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδει ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan την έκρηξη, που σημειώθηκε την Κυριακή (13/11/2022) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
«Εύχομαι το έλεος του Θεού στα αδέρφια μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην οδό Istiklal στις 16.20 σήμερα και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.
Οι προσπάθειες κατάληψης της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους μέσω της τρομοκρατίας δεν θα πετύχουν το στόχο τους και σήμερα και αύριο, όπως χθες.
Οι κρατικές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκάλυψη των δραστών αυτής της προδοτικής επίθεσης», δήλωσε ο Erdogan και πρόσθεσε
«Ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν 6 θάνατοι εκ των οποίων οι τέσσερις στο σημείο και οι δύο στο νοσοκομείο.
Αλλά τα στοιχεία αυτά μπορεί να αλλάξουν.
Ας είναι σίγουροι ότι οι δράστες του περιστατικού θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».


Ελληνικό ΥΠΕΞ: Καταδίκη της επίθεσης και συλληπητήρια

Αναφορικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, το ελληνικό γενικό προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές, γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.
Επίσης, τονίζει πως η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και «εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης