Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για G20: Η Δύση να μην ασχολείται με… φανταστικές απειλές αλλά με ουσιαστικά ζητήματα, όπως η πείνα

Ρωσία για G20:  Η Δύση να μην ασχολείται με… φανταστικές απειλές αλλά με ουσιαστικά ζητήματα, όπως η πείνα

«Θεμελιωδώς σημαντικό για τη G20 να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε πραγματικές και όχι σε φανταστικές απειλές», επισήμανε το Ρωσικό ΥΠΕΞ

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία κάλεσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 την ομάδα των G20 να σταματήσει να μιλάει υστερικά για την ασφάλεια και να επικεντρωθεί στα πιο πιεστικά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ενόψει της συνόδου κορυφής που θα κυριαρχηθεί από τη δυτική κριτική για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η G20 - η ομάδα των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου που εκπροσωπούν περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ - πρόκειται να συναντηθεί στο ινδονησιακό νησί Μπαλί αυτή την εβδομάδα, με τους δυτικούς ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το forum ώστε να επικρίνει δημόσια τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σε δήλωση που εκδόθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι είναι «θεμελιωδώς σημαντικό η G20 να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε πραγματικές και όχι σε φανταστικές απειλές».
Πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η G20 καλείται να αντιμετωπίσει τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Η επέκταση της ατζέντας της σε τομείς ειρήνης και ασφάλειας, για τους οποίους μιλούν πολλές χώρες, δεν είναι βιώσιμη τακτική.
Αυτό θα ήταν μια άμεση παραβίαση στην εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα υπονομεύσει την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και συνεργασίας στο πλαίσιο της G20».
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Sergey Lavrov επέπληξε τη Δύση ότι επιδιώκει να «στρατιωτικοποιήσει» τη νοτιοανατολική Ασία, σε σχόλια που έθεσαν το έδαφος για μια δυνητικά τεταμένη ατμόσφαιρα στη G20.
Η Ρωσία είπε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση θα αποτελέσει βασικό μέρος της ατζέντας στο Μπαλί, το οποίο λαμβάνει χώρα λίγες μέρες πριν λήξει η ισχύς της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα στις 19 Νοεμβρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης