Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική επίθεση στους G20 για το ταμείο …μελλοντικών πανδημιών – Θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια υγεία

Ρωσική επίθεση στους G20 για το ταμείο …μελλοντικών πανδημιών – Θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια υγεία
Θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας, δήλωσε ο αρμόδιος Ρώσος υπουργός Mikhail Murashko

Σφοδρή επίθεση για τις τάσεις πολιτικοποίησης του έργου των εξειδικευμένων συμβουλίων των υπουργών των G20 και ιδιαίτερα εκείνου της Υγείας εξαπολύει η Ρωσία.
Θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας, δήλωσε ο αρμόδιος Ρώσος υπουργός Mikhail Murashko.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι παρατηρούμε δυσμενείς τάσεις προς την πολιτικοποίηση του έργου των εξειδικευμένων συμβουλίων των G20, ιδιαίτερα του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας, κάτι που είναι απαράδεκτο και ακυρώνει τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί.
Εάν πολιτικοποιηθεί το πρόβλημα κινδυνεύουμε να μην επιτύχουμε τους στόχους μας για την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας και την επίτευξη του υψηλότερου επιπέδου παγκόσμιας υγείας», ανέφερε ο Murashko.
Ο Murashko δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία «αντιτίθεται σθεναρά» στην κριτική που ασκείται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας από τις χώρες των G20.
«Η επιχείρηση είχε στόχο να προστατεύσει ανθρώπους που δεν αναγνώρισαν το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και έχουν υποστεί στρατιωτική επίθεση τα τελευταία οκτώ χρόνια», είπε.

Το Ταμείο Πανδημιών

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo δήλωσε την Κυριακή 13/11 κατά την παρουσίαση του ταμείου της Ομάδας των 20 (G20) για την πανδημία ότι τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για να βελτιώσουν το επίπεδο ετοιμότητας για μελλοντικές πανδημίες δεν επαρκούν.
Το ταμείο που παρουσιάστηκε από την Ινδονησία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία των G20, απευθύνεται σε χώρες χαμηλού προς μεσαίου εισοδήματος προκειμένου να χρηματοδοτήσει προσπάθειες όπως η παρακολούθηση, η έρευνα και η καλύτερη πρόσβαση σε εμβόλια για τις μελλοντικές πανδημίες.
"Περιμένω μεγαλύτερη στήριξη", δήλωσε ο πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση στο Μπαλί, όπου η G20 πραγματοποιεί τη σύνοδό της αυτή την εβδομάδα.

Διεθνείς οργανισμοί και Ιδρύματα

Το ταμείο έχει συγκεντρώσει έως τώρα περίπου 1,4 δισεκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων συνεισφορών από την Ινδονησία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από χορηγούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Ίδρυμα του Bill και Melinda Gates.
Η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησαν σε μελέτη τους ότι το ετήσιο χρηματοδοτικό κενό για την ετοιμότητα απέναντι σε μια μελλοντική πανδημία ανέρχεται στα 10,5 δισεκ. δολάρια.
Η υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Sri Mulυani Idraςati δήλωσε ότι το ταμείο αναμένεται να αυξηθεί σε μέγεθος με συνεισφορές από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία.
Δεν διευκρίνισε τα ποσά που θα δοθούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης