Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Βάζει ρομπότ στις αποθήκες για να αντιμετωπίσει συνδικαλισμό και lockdowns - Έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις

Amazon: Βάζει ρομπότ στις αποθήκες για να αντιμετωπίσει συνδικαλισμό και lockdowns - Έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις

Το ρομπότ Sparrow την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει, να επιλέξει και να διαχειριστεί εκατομμύρια αντικείμενα σε μια αποθήκη

Σχετικά Άρθρα

Η άνοδος της χρήσης του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να εισέλθει στην τελική ευθεία στις αποθήκες της Amazon σε εθνικό επίπεδο ως απάντηση στα lockdowns λόγω του Covid ή άλλων κρίσεων της δημόσιας υγείας, στη συνδικαλιστική οργάνωση και τη διεκδίκηση υψηλότερων μισθών και την προσπάθεια βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους μέσω της μείωσης του κόστους εργασίας.
Οι συλλέκτες των παραγγελιών θα μπορούσαν να αντικατασταθούν εντός αυτής της δεκαετίας από έναν νέο ρομποτικό βραχίονα που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην τεχνητή νοημοσύνη και τον βιομηχανικό αυτοματισμό για τον εντοπισμό και την εκπλήρωση των παραγγελιών των πελατών.
Η Amazon αποκάλυψε το ρομπότ Sparrow την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει, να επιλέξει και να διαχειριστεί εκατομμύρια αντικείμενα σε μια αποθήκη για να ολοκληρώσει μια παραγγελία πελάτη, καθιστώντας άχρηστο το ανθρώπινο προσωπικό.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

«Αξιοποιώντας ψηφιακά οπτικά κύτταρα και την τεχνητή νοημοσύνη (AI), το Sparrow μπορεί να αναγνωρίσει και να χειριστεί εκατομμύρια αντικείμενα.
Πέρυσι, με την υποστήριξη των τεχνολογιών της Amazon, οι υπάλληλοί μας σε όλο τον κόσμο διάλεξαν, στοίβαξαν ή συσκεύασαν περίπου 5 δισεκατομμύρια πακέτα —ή περισσότερα από 13 εκατομμύρια πακέτα ανά ημέρα», επισήμανε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Επαναλαμβανόμενες εργασίες

«Είναι ένα σημαντικό άλμα στην πρόκληση της τεχνολογίας και στην τεχνολογική ανάπτυξη», δήλωσε ο Joe Quinlivan, αντιπρόεδρος ρομποτικής και τεχνολογιών εκπλήρωσης στην εταιρεία, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τύπου για την παρουσίαση του τεχνολογικού επιτεύγματος.
Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τις περισσότερες επαναλαμβανόμενες εργασίες στο μέλλον.

Εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις

Ας υποθέσουμε ότι το Sparrow έχει αναπτυχθεί ευρέως σε κέντρα εκπλήρωσης σε εθνικό επίπεδο.
Σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε αποθήκες θα μείνουν άνεργοι τα επόμενα χρόνια, αν όχι μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς η εταιρεία στοχεύει να αυτοματοποιήσει πλήρως τις αποθήκες.
Ο αυτοματισμός στοχεύει να αποτρέψει το κλείσιμο των αποθηκών σε μια άλλη κρίση της δημόσια υγείας.
Μειώνει επίσης το αυξανόμενο κόστος εργασίας καθώς οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να συνδικαλιστούν και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος ζωής λόγω του πληθωρισμού.
Η αυξημένη εστίαση της Amazon στα ρομπότ δείχνει το γενικό της σχέδιο για τη μείωση της εξάρτησης από το ανθρώπινο δυναμικό της.
Εν τω μεταξύ, για εκείνους τους εργαζόμενους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση ττης πολύωρης βάρδια στις αποθήκες και μαθαίνουν να προγραμματίζουν τις συσκευές τα νέα είναι καλά… για τους υπόλοιπους το μέλλον προδιαγράφεται σκοτεινό στον τεχνολογικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης