Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κραυγαλέα γκάφα Biden που «βάφτισε» την Καμπότζη…Κολομβία

Νέα κραυγαλέα γκάφα Biden που «βάφτισε» την Καμπότζη…Κολομβία
Ο 79χρονος Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην Καμπότζη, που φιλοξενεί τη διεθνή σύνοδο κορυφής των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) την αποκάλεσε… Κολομβία

Νέα γκάφα από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden που εγείρει ερωτήματα για τη διανοητική του κατάσταση.
Ο 79χρονος Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην Καμπότζη, που φιλοξενεί τη διεθνή σύνοδο κορυφής των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) την αποκάλεσε… Κολομβία.
«Τώρα που βρισκόμαστε ξανά μαζί εδώ στην Καμπότζη, ανυπομονώ να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο από ό,τι έχουμε ήδη κάνει και θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της... Κολομβίας για την ηγεσία του ως προέδρου της ASEAN και για τη φιλοξενία όλων μας» είπε ο Μπάιντεν κατά τη συνάντηση με τους ομολόγους του στην Ένωση Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σωρεία λαθών

O Biden αναφερόταν στον πρωθυπουργό της Καμπότζης, Hun Sen ο οποίος αυτή τη στιγμή προεδρεύει της 10μελούς Συνόδου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται σε ένα ταξίδι - αστραπή με στάσεις στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, την ASEAN στην Πνομ Πενχ και τη σύνοδο κορυφής των G20 στην Ινδονησία, έκανε ένα παρόμοιο λάθος μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ο οποίος γίνεται 80 ετών στις 20 Νοεμβρίου, αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024, με τελική απόφαση πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.
Τα λάθη του Biden έχουν εκληφθεί από τους επικριτές του ως απόδειξη ότι είναι πολύ μεγάλος για το προεδρικό αξίωμα.
Οι υποστηρικτές του κάνουν λόγο για ηλικιακό ρατσισμό και προσθέτουν, πως ο Biden είχε αντιμετωπίσει ως παιδί τραυλισμό αλλά τον ξεπέρασε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης