Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρές μάχες στη Zaporizhzhia, μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την Kherson – Βαριές απώλειες για Ουκρανούς και μισθοφόρους

Σκληρές μάχες στη  Zaporizhzhia, μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την Kherson – Βαριές απώλειες για Ουκρανούς και μισθοφόρους
Μαχητικά αεροσκάφη των ρωσικών  δυνάμεων κατέρριψαν ένα Mi-8 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σκληρές μάχες διεξάγονται στη Zaporizhzhia μετά τη ρωσική απόσυρση από την Kherson ενώ αποκαλύπτεται πως στην περιοχή πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών μισθοφόροι από 40 χώρες με τους περισσότερους να προέρχονται από την Πολωνία. Οι Ρώσοι παράλληλα απέκρουσαν την ουκρανική επίθεση κοντά στο Krasny Liman ενώ κατέστρεψαν δύο υπερσύγχρονα αμερικανικά ραντάρ.
Oυκρανικό ελικόπτερο Mi-8
καταρρίφθηκε από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή Zaporizhzhia ανέφερε το Σάββατο (12/11/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Μαχητικά αεροσκάφη των ρωσικών  δυνάμεων κατέρριψαν ένα Mi-8 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας πάνω από τη Yasnaya Polyana στην περιοχή Zaporizhzhia», είπε σε τακτική ενημέρωση.

Krasny Liman

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Krasny Liman, σκοτώνοντας σχεδόν 200 Ουκρανούς στρατιωτικούς, ανέφερε ο Konashenkov.
«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν επιθέσεις από τέσσερις ομάδες εργασίας ουκρανικής εταιρείας που προσπάθησαν να προχωρήσουν προς Svatovo, Ploshchanka, Makeyevka και Chervonopopovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR)», είπε, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 190 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, και ως αποτέλεσμα καταστράφηκαν ένα τανκ, έξι τεθωρακισμένα και πέντε αυτοκίνητα.

Καταστράφηκαν αμερικανικά ραντέρ

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε δύο αμερικανικής κατασκευής συστήματα ραντάρ AN/TPQ-50 και AN/TPQ-36 κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Το ένα σύστημα ραντάρ καταστράφηκε κοντά στη Λοζόβαγια στην περιοχή του Kharkiv και το άλλο κοντά στη Ζελιονάγια Ντολίνα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), διευκρίνισε.Ο Konashenkov είπε επίσης ότι μια αποθήκη πυρομαχικών που ανήκε στην 44η ταξιαρχία πυροβολικού της Ουκρανίας καταστράφηκε κοντά στη Varvarovka στην περιοχή Zaporizhzhia και μια αποθήκη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στο Peschanoye στην περιοχή Kharkov.
Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τέσσερις ουκρανικές θέσεις διοίκησης στις περιοχές Kherson, Nikolayev και Kharkov και επιτέθηκαν σε 58 μονάδες πυροβολικού, προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 236 περιοχές.

Μισθοφόροι από 40 χώρες στη Zaporizhzhia

Μισθοφόροι από περισσότερες από 40 χώρες εμπλέκονται επί του παρόντος σε μάχες κοντά στην Zaporizhzhia, οι οποίοι σ την πλειοψηφία τους προέρχονται από την Πολωνία, δήλωσε στο Tass το Σάββατο (12/11/2022) ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος We Stand With Russia.
«Ο αριθμός των χωρών (που εκπροσωπούνται) έχει αυξηθεί.
Πριν από μια εβδομάδα, είπαμε ότι υπάρχουν 34 επιβεβαιωμένες χώρες και τώρα υπάρχουν μισθοφόροι από περισσότερες από 40 χώρες» είπε.
Η συντριπτική πλειονότητά τους είναι Πολωνοί, εκ των οποίων 5.000 ήδη μάχονται διευκρίνισε ο Rogov.
Ανέφερε επίσης Ιάπωνες, Αυστραλούς, Καναδούς, Γάλλους και άτομα από ισπανόφωνες χώρες μεταξύ των μισθοφόρων.
Ο Rogov υπενθύμισε επίσης ότι περισσότεροι από χίλιοι μισθοφόροι είχαν ήδη σκοτωθεί στην πόλη Zaporizhzhia
Την Πέμπτη (10/11), ο Rogov είπε στο TASS ότι περίμενε ότι ο στρατός της Ουκρανίας θα επικεντρωθεί στην εν λόγω περιοχή μετά την απόσυρση της Ρωσίας από τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου εν μέσω ουκρανικών σχεδίων για κατάληψη του πυρηνικού σταθμού.
Είπε ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές είχαν δημιουργήσει μια ομάδα μισθοφόρων κοντά στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Rogov, τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporizhzhia έχουν ήδη λάβει δεκάδες θωρακισμένα σκάφη, ενώ περισσότερα από 700 μέλη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων έχουν εκπαιδευτεί για να καταλάβουν μια σημαντική τεχνολογική εγκατάσταση στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

Συναγερμός στην Ουκρανία

Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές ήχησε το Σάββατο (12/11/2022) σε τρεις ουκρανικές περιοχές καθώς και σε εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο σε Kherson και Zaporizhzhia, σύμφωνα με τον «Air Raid Alert Map of Ukraine».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σειρήνες ήχησαν στις περιοχές Dnepropetrovsk, Poltava και Kharkiv.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης