Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διαδήλωση στο Βερολίνο κατά του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης του κόστους ζωής

Γερμανία: Διαδήλωση στο Βερολίνο κατά του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης του κόστους ζωής

Εντείνονται οι κοινωνικές  διαμαρτυρίες στη μεγαλύτερη Οικονομία τις Ευρωζώνης

Μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε από την ένωση Umverteilen («Διανομή») ελαβε χώρα στο Βερολίνο με στόχο τη διαμαρτυρία κατά της αύξησης των τιμών, του μιλιταρισμού του ΝΑΤΟ και της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το λεγόμενο «Κόκκινο Δημαρχείο» στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια πορεύτηκαν σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης Friedrichstrasse προς τη μητροπολιτική περιοχή του Kreuzberg.
«Το ενοίκιο ήταν πολύ υψηλό, οι τιμές του ρεύματος επίσης.
Το κόστος θέρμανσης γίνεται δυσβάσταχτο.
Μπορείτε να ξεχάσετε να πηγαίνετε σινεμά με παιδιά.
Το βούτυρο είναι πιο ακριβό από τρία ευρώ και το ντονέρ κεμπάπ είναι ένα είδος πολυτελείας.
(...) Ποιος θα ευθύνεται γι' αυτό; Μιλάτε για πληθωρισμό οκτώ τοις εκατό, αλλά παρατηρούμε ότι έχουν διπλασιαστεί πολλές τιμές, αλλά όχι οι μισθοί και οι συντάξεις μας», αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
Οι διαδηλωτές είναι επίσης δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι στην παρούσα κατάσταση οι αρχές ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα και το ανακοινωθέν πακέτο βοήθειας προς τον πληθυσμό και τις εταιρείες δεν καλύπτει τον πληθωρισμό.

Διαμαρτυρίες στη Δρέσδη και στο Ντίσελντορφ

Στην ίδια τη διαμαρτυρία, οι συμμετέχοντες απαιτούν μετρα στήριξης, καθώς και αντιμετώπισης του εφιαλτικού κόστους κατοικίας του Βερολίνου.
Οι διαδηλωτές άπλωσαν πανό και κρατούσαν αφίσες στις οποίες έγραφε: «Οι ενοικιαστές δεν είναι λεμόνια (για να τα στύψουμε)», «Όχι στην πλάτη μας», «Η Ευρώπη είναι βαθιά στις ΗΠΑ», «Ας λιώσουμε τα τανκς σε αγωγούς αερίου».

Δαπάνες για το ΝΑΤΟ, οι πολίτες πεινούν

Ο Καγκελάριος Scholz προέτρεψε τους Γερμανούς να μην φοβούνται την αύξηση των τιμών
Ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης υπενθύμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ ασχολούνται με την πυροδότηση δαπανηρών στρατιωτικών συγκρούσεων, ενώ θυσιάζουν την ευημερία των πολιτών.
«Η τάξη μας -εργάτες, συνταξιούχοι, φοιτητές- θα συνεχίσει να βγαίνει στους δρόμους, δεν θα μας κλείνουν στα σπίτια μας
Δεν θα τους επιτρέψουμε να πλουτίσουν και να υποδαυλίσουν πολέμους σε βάρος μας», είπε.
Ενας άλλος ομιλητής σημείωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν αφορά τις κόκκινες γραμμές του διεθνούς δικαίου, όπως διατείνονται οι αρχές, αλλά προς το συμφέρον της ευρωπαϊκής ελίτ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης