Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο παμπ ζητούν «πάγωμα» του φόρου στην μπίρα ενόψει Χριστουγέννων - Επιστολή σε ΥΠΟΙΚ

Βρετανία: Ο παμπ ζητούν «πάγωμα» του φόρου στην μπίρα ενόψει Χριστουγέννων - Επιστολή σε ΥΠΟΙΚ
Κατά 8% αυξάνεται η μέση τιμή ενός ποτηριού μπίρας  συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Ζύθου και Παμπ

Οι βρετανικές παμπ ζητούν το «πάγωμα» του φόρου στην μπίρα ώστε να παραμείνει προσιτή η τιμή της τα Χριστούγεννα, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού αυξάνει το κόστος για τις επιχειρήσεις και πλήττει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
Σε επιστολή της προς τον βρετανό υπουργό Οικονομικών Jeremy Hunt, με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου , η Βρετανική Ένωση Ζύθου και Παμπ (BBPA - British Beer and Pub Association), ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει στις δημοσιονομικές ανακοινώσεις στις 17 Νοεμβρίου, το «πάγωμα» του φόρου στην μπίρα.
«Χρειαζόμαστε να επανέλθει το «πάγωμα» του φόρου στην μπίρα προκειμένου να περιοριστεί η πίεση του κόστους στις παμπ και τα ζυθοποιεία και να αποφευχθεί η υπονόμευση των κρίσιμων μέτρων για τη μεταρρύθμιση του Φόρου Οινοπνεύματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της BBPA, Emma McClarkin.
Υπενθυμίζεται ότι το «πάγωμα» του φόρου που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, ακυρώθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε ο Jeremy Hunt τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο κατάργησης των φορολογικών μειώσεων που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη πρωθυπουργός Liz Truss .
Όπως αναφέρει η BBPA, η αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα, από τις πρώτες ύλες μέχρι τα καύσιμα, αναγκάζει τις επιχειρήσεις να μετακυλήσουν το κόστος στους πελάτες των μπαρ, με τη μέση τιμή ενός ποτηριού μπίρας να αυξάνεται κατά 8% συγκριτικά με πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης