Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπρηστική δήλωση Erdogan: Ελλάδα και ΗΠΑ προστατεύουν τρομοκράτες - Νίκη Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για τα F - 16

Εμπρηστική δήλωση Erdogan: Ελλάδα και ΗΠΑ προστατεύουν τρομοκράτες - Νίκη Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για τα F - 16
Εμπρηστικής ρητορικής συνέχεια από τον Τούρκο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα του προκλητική δήλωση ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνοντας πως παρέχουν προστασία σε τρομοκράτες!
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία και Αγγλία, προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» του Fettulah Gulen.

Κατηγορεί και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς Γκιουλενιστές, ότι μέσω της Ελλάδας διαφεύγουν στην Ευρώπη, και πως στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου» που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας.

Η Ελλάδα, η Τουρκία και τα F16

Επισήμανε επίσης πως, «Η Ελλάδα ενοχλήθηκε από την τελευταία συνάντηση υψηλού επιπέδου της αμυντικής ομάδας Τουρκίας-ΗΠΑ», ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ ήταν ιδιαίτερα εμπρηστικός για τον Αμερικανό πρόεδρο, Joe Biden, κατηγορώντας τον πως παρέχει άσυλο στον δριμύ κατήγορό του Gulen και σχολιάζοντας τις αμερικανικές εκλογές τάσσεται υπέρ των Ρεπουμπλικανών, λόγω F16!
«Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16», υπογράμμισε.

Tα Κατεχόμενα

Με τη μετατροπή του Τουρκικού Συμβουλίου σε Οργανισμό και την Συμφωνία του Ναχτσιβάν όπου το καθεστώς της Βόρειας Κύπρου είναι μέλος παρατηρητής, όπως επισήμανε αναγνωρίζοντας το καθεστώς της Βόρειας Κύπρου ως κρατική οντότητα, είπε πως, «Δείξαμε ότι οι Τουρκοκύπριοι, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, δεν είναι μόνοι.
Μακάρι αυτή η ιστορική απόφαση να είναι επωφελής για όλους εμάς, ιδιαίτερα τους Τουρκοκύπριους.
Ευχαριστώ όλους τους ηγέτες για την εκπλήρωση των απαιτήσεων του νόμου της αδελφότητάς μας».

Η αντίδραση της Ευρώπης

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΕ διά του εκπροσώπου της, απορρίπτει τις δηλώσεις Erdogan "σχετικά με την αποδοχή της τουρκοκυπριακής αποσχιστικής οντότητας, της λεγόμενης, διεθνώς μη αναγνωρισμένης, "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Peter Stano.
O κ. Stano προσέθεσε ότι "η απόφαση αυτή, η οποία εκκρεμεί προς επικύρωση από τα μέλη του Οργανισμού, είναι λυπηρή και έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι αρκετά μέλη του Οργανισμού εξέφρασαν ισχυρή υποστήριξη στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και στη Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών" .

Παράλληλα σημείωσε ότι η ΕΕ "έχει καταστήσει σαφές κατ' επανάληψη, μεταξύ άλλων και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ότι η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, με τα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".
"Οποιαδήποτε ενέργεια για τη διευκόλυνση ή την υποβοήθηση με όποιον τρόπο της διεθνούς αναγνώρισης της τουρκοκυπριακής αποσχιστικής οντότητας βλάπτει σοβαρά τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευνοήσει τη συνέχιση των συνομιλιών για τη διευθέτηση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών", υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν.
"Η ΕΕ είναι πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με το κεκτημένο της ΕΕ και τις αρχές στις αρχές της ΕΕ. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση" κατέληξε.

1_557.JPG
00_15.JPG
01_35.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης