Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Αυστραλία για το κρουαζιερόπλοιο με 800 κρούσματα κορωνοϊού στο Σίδνεϊ - Καθησυχαστική η ΥΠ.ΕΣ

Συναγερμός στην Αυστραλία για το κρουαζιερόπλοιο με 800 κρούσματα κορωνοϊού στο Σίδνεϊ  - Καθησυχαστική η ΥΠ.ΕΣ
Οι θετικοί στην COVID επιβάτες βρίσκονται σε απομόνωση στο πλοίο
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός σήμανε στην Αυστραλία, μετά τον ελλιμενισμό στο Σίδνεϊ του κρουαζιερόπλοιου Majestic Princess με 800 επιβάτες θετικούς στον κορωνοϊό.
Η Αυστραλή υπουργός Εσωτερικών Clare O’Neil προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες της χώρες ότι τα πρωτόκολλα για την COVID-19 είναι επαρκή, μετά τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου με εκατοντάδες επιβάτες που έχουν μολυνθεί.
Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Clare O’Neil, οι αρχές έχουν σχεδιάσει «μόνιμα πρωτόκολλα» μετά το περιστατικό στο Ruby Princess και οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νέας Νότιας Ουαλίας θα έχουν τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά την αποβίβαση των επιβατών από το Majestic Princess, ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού.

Το κρουαζιερόπλοιο

Το κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess της Carnival Australia ελλιμενίστηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας, με «περίπου» 800 επιβάτες του να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.
Οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές κατέταξαν το επίπεδο κινδύνου της συγκεκριμένης εστίας στη Βαθμίδα 3, το οποίο υποδηλώνει υψηλό επίπεδο μετάδοσης.
Οι θετικοί στην COVID επιβάτες, σύμφωνα με την Carnival Australia, που ανήκει στην εταιρία Carnival Corporation & plc, βρίσκονται σε απομόνωση στο πλοίο και δέχονται τη φροντίδα ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας που ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το προσωπικό του πλοίου για να παρακολουθείται η πορεία της υγείας των επιβατών και μελών του πληρώματος.
Η πρόεδρος της εταιρίας Marguerite Fitzgerald δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ABC ότι μόλις η Carnival κατέγραψε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, έθεσε σε ισχύ επιπλέον πρωτόκολλα.
Πάντως, το περιστατικό οδήγησε σε συγκρίσεις με το γνωστό ξέσπασμα Covid που καταγράφηκε το 2020 στο κρουαζιερόπλοιο Ruby Princess, επίσης στη Νέα Νότια Ουαλία, με 914 μολύνσεις και 28 θανάτους, σύμφωνα με έρευνα.
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα αυξάνονται στην Αυστραλία, με την μετάδοση να αποτυπώνει στην εξάπλωση στην κοινότητα του στελέχους της Omicron XBB, όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης