Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς εναντίον Ρώμης: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια ακόμη μεγάλη πολιτική κρίση για τη μετανάστευση

Σχοινάς εναντίον Ρώμης: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια ακόμη μεγάλη πολιτική κρίση για τη μετανάστευση
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε δύο κράτη - μέλη (Ιταλία-Γαλλία) να τσακώνονται δημόσια και να δημιουργούν μια ακόμη μεγάλη πολιτική κρίση για τη μετανάστευση», υπογράμμισε ο M. Σχοινάς
Σχετικά Άρθρα

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο μεταναστευτικό, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο Politico, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ιταλία με το πλοίο Ocean Viking.
«Μερικά από τα κράτη - μέλη που θέλουν να παρέμβουμε στην τρέχουσα κρίση... είναι αυτά που μπλοκάρουν σταθερά την πρόοδο στο Σύμφωνο (Μετανάστευσης)» σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν μπορείς να έχεις και τα δύο», επιβεβαιώνοντας ότι αναφέρεται ρητά στην «Ιταλία», συμπληρώνει το Politico.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε δύο κράτη - μέλη (Ιταλία-Γαλλία) να τσακώνονται δημόσια και να δημιουργούν μια ακόμη μεγάλη πολιτική κρίση για τη μετανάστευση», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.
Ανέφερε ότι η Επιτροπή «αναλαμβάνει την πρωτοβουλία» να ζητήσει «μια υπουργική συνάντηση πριν από το προγραμματισμένο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου».
Ακόμη, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Κομισιόν θα προσπαθήσει να προχωρήσει «με σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για ολόκληρη τη διαδρομή (της Κεντρικής Μεσογείου)» και θα πρέπει επίσης να αφορά τις «αναχωρήσεις», που σημαίνει τη μετακίνηση μεταναστών από χώρες της Βόρειας Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης